Nederlanders hebben weinig interesse in omscholing naar techniek

Geplaatst op 10 mei 2021 door Redactie

Een vijfde van de Nederlanders heeft serieuze interesse in technische omscholing. Mannen (29%) overwegen omscholing naar de techniek vaker dan vrouwen (11%), zo blijkt uit onderzoek door TechniekOpleiding.nl onder ruim 1.500 werkende Nederlanders. Het animo in verschillende sectoren die bovengemiddeld onder druk staan door de coronacrisis is opvallend genoeg laag. Van de Nederlanders die actief zijn in de sector toerisme & luchtvaart zegt slechts 17 procent omscholing naar de techniek serieus te overwegen. Ook in de horeca en de cultuur-, sport- en recreatiesector is er weinig interesse in omscholing naar een technisch beroep (respectievelijk 21% en 3%).

Mensen werkzaam in sectoren die minder hard geraakt zijn door de coronacrisis lijken wel bovengemiddeld geïnteresseerd in omscholing naar de techniek. Van de mensen werkzaam in de financiële dienstverlening, landbouw, bos en visserij, telecommunicatie en industrie- en nutsbedrijven overweegt 30 tot 33 procent serieus om zich om te scholen naar de technische sector.

Omscholing: waar te beginnen?

Het zijn met name praktische drempels die Nederlanders lijken te weerhouden van een omscholing naar de techniek. Zo weet vier op de tien (39%) niet waar ze zouden moeten beginnen bij een omscholing en zegt de helft (49%) niet te weten waar ze terecht kunnen voor een omscholingssubsidie. Een kwart (26%) denkt dat omscholen te lang duurt.

John Huizing, directeur bij TechniekOpleiding.nl: “Een van de problemen van het personeelstekort binnen de techniek is het gebrek aan nieuwe aanwas. Uit dit onderzoek blijkt dat er praktische drempels zijn voor veel Nederlanders om omscholing naar de techniek te overwegen. Het is daarom zaak deze drempels te verlagen. Met TechniekOpleiding.nl voorzien we mensen met interesse voor technische omscholing van belangrijke informatie én inspiratie. We geven mensen met allerlei beroepsachtergronden gericht advies over hun loopbaanperspectief en subsidiemogelijkheden hiervoor. Vaak blijkt dat je veel sneller aan de slag kan in een aantrekkelijke technische functie dan je zou verwachten.”


Reacties

Tom de Goede

20 mei 2021 om 01.01 uur

Er zou eerst eens meer aandacht moeten zijn voor goede scholing. Ik heb laatst een gastcollege gegeven voor storingsmonteurs in de industrie over frequentieregelaars en het kennisniveau (niet alleen onder cursisten, maar ook docenten was bedroevend. De begeleidende docent was de helft van het cursusmateriaal aan het schrappen omdat veruit het meeste gedateerd was of pertinent onjuist. dit zelfde geldt voor installatietechniek. Praktisch iedere monteur die ik tegen kom weet niet wat netimpedantie is, of THD-r of ICL of het verschil tussen een A en B type diff, of etc.,etc.,.... Laat in godsnaam de LTS en MTS weer terug keren in het educatie circus....

Pim

19 mei 2021 om 11.47 uur

Omscholing: waar te beginnen? Eerste punt is verleiden. Verleiden is de basis om iets gedaan, of verkocht te krijgen. Techniek is zo'n gewoon woord, meestal moet je het met de handen doen. Je moet dus enige handigheid hebben of krijgen. In de techniek moet je meestal hele dagen werken, het is vermoeiend, je moet geconcentreerd blijven, je wordt er vuiler van en dat wordt niet erg gewaardeerd in de maandelijkse toelage. Heel de economie schreeuwt om technici, schaarste doet prijzen opdrijven, maar niet in de technische vakken. Dus is er iets anders aan de hand. Techniek is verleiden.

Harry

18 mei 2021 om 13.54 uur

financiële dienstverlening, landbouw, bos en visserij, telecommunicatie en industrie- en nutsbedrijven....... De telecommunicatie vind ik ene rare in deze opsomming, want volgens mij betreft dat juist techniek... Als hier de call centra mee bedoeld worden begrijp ik hem, maar dan zou ik het ook zo verwoorden.

Reageren

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.
Dero-Uitgevers gaan zorgvuldig om met uw persoonsgegevens.
Bekijk het privacy statement