Nederland Leert Door! Subsidie voor trainingen Opleidingscentrum GO°

Geplaatst op 05 oktober 2021 door Redactie

Voor medewerkers in de koudetechniek is een subsidie van 4,9 miljoen euro beschikbaar voor ontwikkeladvies, (bij)scholing en (loopbaan)begeleiding.

De tijdelijke subsidieregeling ‘Nederland Leert Door’ van de Nederlandse overheid maakt het mogelijk om voor een gereduceerd bedrag trainingen, cursussen, ontwikkeladvies en begeleidingstrajecten te volgen. “Bedrijven zijn door corona hard getroffen. Door zelfstandigen en bedrijven de mogelijkheid te bieden om het kennisniveau te verhogen, blijft de baanzekerheid behouden”, zegt Wim Overeem, opleidingsmanager van Fedecom. Branchevereniging Fedecom voert samen met NVKL en FNV het subsidieproject uit.

Subsidieaanvraag

Zelfstandigen, zzp’ers en werkzoekenden van 18 jaar en ouder die werkzaam zijn in de landbouw-, groen- of koudetechniek kunnen aanspraak maken op de subsidieregeling. Op TechTalent.nu kan de subsidie eenvoudig worden aangevraagd. Op deze website staat ook een overzicht van alle begeleidingstrajecten, ontwikkeladviezen en scholingen waarop de subsidieregeling van kracht is.

Verschillende opleidingsinstituten bieden trainingen, trajecten en cursussen aan. De tegemoetkoming van de overheid in de kosten verschilt per training en traject, maar kan oplopen tot 80 procent van de kosten. Per medewerker kan er tot drie keer subsidie worden aangevraagd.

Tijdig aanmelden

Het is raadzaam om uzelf of uw personeel tijdig aan te melden voor een opleiding, cursus en begeleidingstraject, het aantal deelnemers is gelimiteerd.

Reageren

Vul de gegevens in en uw naam en reactie zullen op de website worden getoond. Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.
Dero-Uitgevers gaan zorgvuldig om met uw persoonsgegevens.
Bekijk het privacy statement