Nathan breidt haar duurzame assortiment verder uit met PVT-warmtepomppanelen van Triple Solar®

Geplaatst op 23 oktober 2020 door Redactie

Nathan, met vestigingen in Nederland en België, breidt haar portfolio uit. Naast bodem en lucht is er nu een derde bron voor de warmtepomp. De zon. Met het Triple Solar systeem® worden woningen op duurzame wijze voorzien van verwarming, warm tapwater, koeling en elektriciteit. In alle seizoenen, 24 uur per dag.

De PVT-warmtepomppanelen van het Nederlandse Triple Solar® worden vanaf heden meegenomen in de duurzame klimaattechniekoplossingen van Nathan en zo gecombineerd met het leidingwerk van Uponor en de warmtepompen van alpha innotec.

Met het PVT-warmtepomppaneel sla je twee vliegen in één klap. De voorkant bestaat uit fotovoltaïsche cellen (PV) die zonlicht omzetten in elektriciteit. De achterkant is een thermische wisselaar (T). Die zorgt, samen met de stille brine/water warmtepomp, voor verwarming en warm water. Kortom: een complete oplossing voor duurzame energie.

Expert in duurzame klimaattechniek

“Nathan streeft ernaar om als expert op het gebied voor duurzame klimaattechniek voor iedere situatie een passende oplossing te bieden. Daarmee is Triple Solar® een perfecte aanvulling op ons assortiment”, aldus Clementine Terhorst, Marketing Manager bij Nathan.

Het totaalpakket

Triple Solar® PVT-panelen i.c.m. een alpha innotec warmtepomp biedt één compleet systeem: verwarming, elektriciteit en warm water. Met 4 tot 8 PVT-warmtepomppanelen voorzie je een gemiddelde, goed geïsoleerde woning voor 4 gezinsleden van duurzame verwarming en warm water. Door nog eens 4 tot 8 gewone PV-zonnepanelen te plaatsen dek je ook het dagelijks elektrisch verbruik. Hiermee is het huis energieneutraal. De combinatie van Triple Solar® PVT-panelen en een warmtepomp is een reeds bewezen succes, stelt CEO Cees Mager van Triple Solar®. “De combinaties hebben bovendien gelijkwaardigheidsverklaringen, als onafhankelijke waarborg voor de kwaliteit en de prestaties. Met dit systeem, dat de afgelopen jaren al met succes in honderden woningen is toegepast, bieden we dan ook écht een onderscheidende oplossing.”