Mueller en Loohuis Agro Neutraal introduceren Milk2Heat

Geplaatst op 06 maart 2017 door Redactie

Milk2Heat is de naam van een nieuw systeem waarmee elk melkveebedrijf voor een groot deel energieneutraal kan worden gemaakt. De Milk2Heat installatie haalt de warmte uit melk en zet deze om in bruikbare warmte voor het verwarmen van water, woonhuis, bijgebouwen en andere doeleinden. Gasrekeningen zijn hierdoor verleden tijd. Het systeem is ontwikkeld door Mueller en Loohuis Agro Neutraal, die voor deze oplossing hun kennis op het gebied van melkkoeling, warmteoverdracht, verwarming en installatie hebben gebundeld.

Hoe het werkt

Gemolken warme melk stroomt met 37°C uit de koe naar de melkkoeltank. Wanneer de melk wordt gekoeld van 37°C naar 3°C onttrekt de Milk2Heat unit de restwarmte uit de melk die wordt getransporteerd naar het buffervat voor het verwarmingssysteem. Tegelijkertijd zorgt het Milk2Heat systeem voor de onderhoudskoeling, zodat de melktemperatuur op 3°C in de melkkoeltank blijft.

Samenwerking

Loohuis Agro Neutraal maakt deel uit van Installatiebedrijf FH Loohuis BV en richt zich volledig op het ontwikkelen van passende, duurzame oplossingen voor de agrarische sector. Voor het Milk2Heat project is de samenwerking gezocht met Mueller, al ruim 70 jaar specialist op het gebied van melkkoeling. Beide bedrijven maken zich sterk voor verduurzaming van de sector.