Modulaire opbouw voor dampdicht aansluiten van platdakontluchtingen

Geplaatst op 05 september 2019 door Redactie

Anjo levert een compleet modulair systeem op het gebied van platdakontluchtingen, de Vent-Alu 3000 serieDeze is op te bouwen uit losse componenten, maar ook als compleet product direct te plaatsen.

Dubbelwandige ontluchting met PP bovenkap

De dubbelwandige platdakontluchting Vent-Alu 3000 realiseert een lucht- en dampdichte aansluiting op de standpijp. Met slechts 5 types zijn 10 maten standpijp te overbruggen.
Leverbaar in de diameters: 50-60, 70-80, 90-100, 110-125 en 150-160 mm.

PP-bovenkap

De PP bovenkap heeft door zijn unieke vormgeving een zeer grote ventilatiecapaciteit en sluit perfect aan op de Vent-Alu 3000 plakplaat, en is ook geschikt voor de schuindak ontluchtingsdoorvoeren.

Plakplaat t.b.v. dampremmende laag

Deze plakplaat is ontwikkeld om damplekkages in de dampremmende laag te voorkomen. De plakplaat is voorzien van een onderdaks verlengelement waarop de standleiding dampdicht wordt aangesloten.

Verlengelement bovendaks dubbelwandig met manchet

Wanneer een standaard dubbelwandige uitmonding te laag is, kan deze verhoogd worden door bovendaks een dubbelwandig verlengelement toe te passen.

Verlengelement met manchet

Met dit verlengelement kan de standpijp verlengd worden, zodat deze door het dak steekt.
Op deze manier ontstaat een lucht- en dampdichte aansluiting vanaf de standpijp.

Windgedreven ventilator Vent-Alu Rotor PP

De Vent-Alu 3000 serie is onlangs uitgebreid met de Vent-Alu Rotor PP; een windgedreven ventilator, die bij vraag naar meer ontluchtingscapaciteit, eenvoudig uitwisselbaar is met de Vent-Alu 3000 bovenkap.