Mobiele wastafel met automatische zeepuitgifte vanuit de kraankop

Geplaatst op 31 juli 2020 door Redactie

80% van de besmettingen tussen mensen wordt veroorzaakt door handcontact. Daarom is goede handhygiëne de meest effectieve manier om verspreiding van ziekteverwekkers (incl. corona) te voorkomen. Om handen wassen nóg eenvoudiger te maken is een unieke mobiele wastafel ontwikkeld: de mobiele CWS SmartWash. Deze verplaatsbare wastafel in combinatie met innovatieve mengkraan biedt automatische zeep-uitgifte vanuit de kraankop.
De mobiele SmartWash is tot stand gekomen door een  samenwerking van CWS Nederland met Sanifab, specialist in de ontwikkeling van kant-en-klare badkamers, keukens en toiletten. Door de krachten te bundelen kan het gemak van de kant-en-klare verplaatsbare wastafel van Sanifab gecombineerd worden de meest hygiënische kraan van CWS.

Maximale handhygiëne met minimaal waterverbruik

Met een goede handhygiëne kan je tot 50% van de ziektes voorkomen. Bijna alle ziekmakende bacteriën en virussen verdwijnen als je de handen 20 seconden wast met zeep en daarna droogt. Het RIVM adviseert eveneens met betrekking tot het coronavirus om regelmatig 20 seconden je handen te wassen. Daarom is de kraan, waar automatisch zeep uitkomt, op de mobiele wastafel zo ingesteld dat iedere wasbeurt 20 seconden duurt.

Automatisch je handen wassen met zeep

Met het no touch systeem krijgt elke gebruiker in één handeling voldoende water en zeep om effectief de handen te wassen. De innovatieve mengkraan geeft in 3 achtereenvolgende stappen (1. Inzepen, 2. Schoon wrijven, 3. Afspoelen) automatisch een optimale mix van water, zeep en lucht, waarbij je de handen continu onder de kraan houdt.

De mobiele wastafel is op iedere locatie te gebruiken

Het grote voordeel van de mobiele wastafel zonder wateraansluiting is de verplaatsbaarheid dankzij soepele wieltjes. Op iedere locatie te gebruiken omdat er geen stroomvoorziening (oplaadbare accu) of waterafvoer nodig is, door ingebouwde watertanks voor schoon en vuil water. Ideaal om in de werkplaats, op kantoor of bij de entree van bijvoorbeeld een restaurant te plaatsen.