Praktijkles voor ministers bij Schouten Techniekgroep

Geplaatst op 23 november 2022 door Redactie

Voor Jan van den Berg, directeur van Schouten Techniekgroep, was het een bijzondere Dag van de Ondernemer. In alle vroegte stonden er twee ministers op de stoep. Het onderwijsduo Robbert Dijkgraaf en Dennis Wiersma meldde zich in het leerbedrijf in Nootdorp voor een praktijkles. Goedemorgen Nederland, het nieuwsprogramma van omroep WNL, deed er de hele ochtend live verslag van.

Storing oplossen

Mbo-student Teun van Eijk liet minister Dijkgraaf zien hoe je een storing in een elektrotechnisch schakelpaneel oplost. Zijn studiegenoot Sem van Driel en zij-instromer Simone Marella gingen samen met minister Wiersma aan de slag bij een hybride warmtepomp.

Levensgevaarlijk

Minister Dijkgraaf noemde het ‘levensgevaarlijk’ om hem als theoretisch natuurkundige zo dicht bij een elektrische installatie neer te zetten, maar was enthousiast over wat hij meemaakte: "Op de Dag van de Ondernemer is het mooi om te zien dat dit een plek is waar heel veel energie in zit voor de maatschappij."

Energietransitie

Dijkgraafs collega Wiersma onderstreepte het belang van praktisch, technisch onderwijs. "Het is zaak om al vroeg te beginnen met het onderwijs in de techniek. Zo krijgen we de instroom omhoog en kunnen we maatschappelijke uitdagingen zoals de energietransitie aangaan."

Bloemen

Aan het eind van de bijeenkomst richtte algemeen directeur Erik van Engelen van Techniek Nederland nog eens de aandacht op de persoon om wie het op deze dag allemaal draait: de ondernemer. Hij overhandigde Jan van den Berg een bos bloemen om hem en zijn collega-ondernemers te bedanken voor hun inzet. Jan van den Berg: "Heel bijzonder dat er twee ministers langskwamen. We hebben mooie gesprekken gevoerd."

Bekijk de video

Reageren

Vul de gegevens in en uw naam en reactie zullen op de website worden getoond. Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.
Dero-Uitgevers gaan zorgvuldig om met uw persoonsgegevens.
Bekijk het privacy statement