Meters voor de nieuwe gasketelwet

Geplaatst op 29 maart 2021 door Redactie

“Inmiddels zijn wij al weer ruim acht jaar bezig en dat heeft geleid tot een wereldwijde verkoop van een mooie reeks gerenommeerde merken” vertelt Roel Karsten, directeur/eigenaar van KTC. “Al jaren is KTC, voluit Karsten Technical Components, dan ook een begrip in de Nederlandse markt.”

Het belang van het buitenland

KTC is importeur en distributeur van klimaattechnische componenten voor de HVAC-markt, met een assortiment dat onder meer bestaat uit apparatuur voor rookgasanalyse en -detectie, test- en meetinstrumenten, koeltechnisch gereedschap en thermostaten. De door KTC vertegenwoordigde merken zijn o.a. Banico (o.a. gasmeetkleppen, stadsverwarmingsklep), Controlli (motoren en kleppen voor o.a. utiliteti en MKB), Eliwell (koeltechnische regelingen), Erie (kleppen en motoren), Thermokon (meet- en regeltechniek) , Mastercool (koeltechnisch gereedschap), Eberle (thermostaten), BRIGON (rookgasanalyse), Deos (gebouwautomatisering) en Stuhl (thermostaten) - stuk voor stuk samenwerkingsverbanden met internationale partners: “Tot volle tevredenheid van deze leveranciers, de omzetten vertonen een voortdurend stijgende lijn.

"Wij bieden de installateur de ideale meetapparatuur voor de nieuwe gasketelwet die voor de deur staat”

Door eigen voorraad en goede leveranciers kunnen wij snelle levering garanderen, met een uiterst korte responsetijd.” KTC levert hun producten aan installateurs, system integrators en de groothandel. Een webshop is onderdeel van www.ktc-nederland.nl, met een log-in voor klanten, zodat zij op den duur bijvoorbeeld ook hun eigen deals, kortingsstructuur en de koppeling met hun eigen boekhoudpakket kunnen inzien en interactief bijhouden.

Roel Karsten: “Uiteraard is Nederland onze core business, maar inmiddels leveren wij ook al 20% naar het buitenland, met markten als China, Vietnam, Oman, Saoedi-Arabië, Duitsland, Engeland en Canada.”

Nieuw gasketelwet op komst

Hij vertelt dat de behoefte in de markt verandert. “De klant wil oplossingsgericht worden geholpen: een complete oplossing in plaats van de losse componenten. Dat betekent dat wij in elke situatie een aantal stappen meer en verder doen dan slechts het aanbieden van producten.”

Roel Karsten heeft jarenlange ervaring op het gebied van meet- en regelapparatuur in de installatiebranche: “Wij leveren zowel standaardproducten als specifieke oplossingen waarvoor de klant ergens anders niet terecht kan. De leveranciers waarmee KTC samenwerkt zijn dan ook eveneens sterk oplossingsgericht. Net als wij kijken zij naar de toekomst; ze denken mee en bieden gerichte ondersteuning, zodat wij flexibel kunnen opereren.

Dat aspect is uitermate belangrijk met het oog op de nieuwe gasketelwet die voor de deur staat. De gasketelwet is een wettelijke regeling die vakbekwaamheidseisen stelt aan alle cv-monteurs en bedrijven die gasverbrandingstoestellen – ketels dus – installeren, repareren en/of onderhouden. Uiteindelijk komt het er op neer dat, na afloop van de uitgevoerde werkzaamheden, de monteur zijn werkzaamheden controleert en de resultaten ervan vastlegt. Dat dient te gebeuren op een formulier, een tablet of een speciale app op zijn telefoon.”

Efficiënte koolmonoxide-regeling

Elke monteur moet zowel een theorie- als een praktijkexamen afleggen om aan te tonen dat hij over de vereiste en benodigde vaardigheden beschikt. Bedrijven zullen een kwaliteitssysteem moeten gaan inrichten en dat vervolgens laten certificeren.

“Om het de monteurs zo eenvoudig mogelijk te maken, hebben wij een aantal meters in ons assortiment die voor dit doel prima gebruikt kunnen gaan worden” legt Roel Karsten uit.

“De BRIGON 550 en 650 zijn rookgasmeters voor installatie, onderhoud en service”

“Hiervoor biedt KTC de BRIGON 550 Rookgasmeter, met CO en O2 sensormeettechnologie voor eenvoudig onderhoud aan verwarmingssystemen. Eveneens leverbaar is een uitgebreidere versie met Bluetooth en drukmeting, de BRIGON 650 Rookgasanalyser; dit is het meetapparaat voor installatie, onderhoud en service van verwarmingssystemen, met extra spoelpomp en draadloos voor Android en ios standaard. Voor beide modellen geldt voor de eerste 4 jaar een kalibratieprijs van 125 euro per jaar. Beide sets worden geleverd in een compacte kunststof koffer.

Ook zijn er voor de zware ketels instrumenten beschikbaar met een elektrochemische CO/H2-sensor, met een meetbereik tot 10.000 ppm en een resolutie van 1 ppm. Deze sensor is uiteraard H2 (waterstof) gecompenseerd. Met deze apparatuur zijn onze klanten voorbereid op de nieuwe wetgeving voor gasketels.”

Reageren

Vul uw gegevens in en uw naam en reactie zullen worden getoond.
Dero-Uitgevers gaan zorgvuldig om met uw persoonsgegevens.
Bekijk het privacy statement