Met kennis van zaken en gevoel voor mensen

Geplaatst op 28 juni 2021 door Redactie

Een airco is een airco … toch? Nou, ja en nee. Los van de kwaliteit gaat het er uiteraard in eerste instantie om wat de klant wil. Is hij of zij wel voldoende voorgelicht over de mogelijkheden en onmogelijkheden. Hoe zit het met het comfort? En wat gebeurt er met mijn energierekening? Aansluitmogelijkheden? Slechts een paar vragen die bij de aanschaf van een airco beantwoord moeten worden. En dan heb je een specialist nodig. Iemand met kennis van zaken maar vooral iemand met gevoel voor mensen.

Barend Polman van VRP Klimaat is officieel dealer van airco’s van Systemair AC en benadrukt dat het altijd om meer gaat dan een airco ophangen en installeren. VRP Klimaat is specialist als het gaat om het leveren, installeren en onderhouden van split airco’s van Systemair AC. Actief op zowel de particuliere als zakelijke markt. Voor meer comfort in een woning of bedrijfsruimte. Koelen en verwarmen met een single-split of een multi-split airco. VRP Klimaat ontzorgt de klant, van aanschaf tot installatie en onderhoud: het hele proces in handen van een professionele partij.

Goed gesprek

Het gaat dus om meer dan ophangen en installeren? Barend Polman met een voorbeeld. De vraag was: Wij zouden graag een airco in onze serre willen, kun je eens langs komen? “Deze opdrachtgever had geen airco’s in woonkamer en slaapkamer. Na een goed gesprek over voor- en nadelen van de plek heeft de opdrachtgever er voor gekozen om multi-split airco’s in woonkamer en slaapkamer te laten monteren. Niet in de serre. Overleggen, uitleggen en inzichtelijk maken waarom dat een goede keuze zou kunnen zijn. Let wel, de klant beslist. Maar dit geeft wel aan dat het om veel meer gaat dan het leveren van een product. En ook als iets technisch niet kan, zeg dat dan gewoon. Stuur mensen niet het bos in.”

“Voeling houden met de praktijk is van het grootste belang. Je komt altijd weer zaken tegen waar je van kunt leren.”

Barend Polman runt VRP Klimaat sinds een jaar. Samen met Paul van Rijn, Iwona Rogowska en Ebelien van der Vee. “Wij zijn officieel dealer van Systemair en we proberen dat dealerschap uit te breiden. Dat loopt prima. Het netwerk aan installateurs wordt steeds groter en daar werken we ook hard aan.” Belangrijk punt in dit verhaal: Barend Polman heeft zelf een technische achtergrond en weet dus waarover hij praat. Ook gaat hij met de installateur op pad om airco’s te installeren. “Voeling houden met de praktijk is van het grootste belang. Je komt altijd weer zaken tegen waar je van kunt leren. Los daarvan praten we hier natuurlijk wel over kwalitatief hoogwaardige airco’s. Dat horen we natuurlijk wel vaker, maar uit de praktijk blijkt wel dat dat geen loze kreet is. Met veel tevreden klanten.”

No nonsense

Frico BV, onderdeel van de Systemair groep (fabrikant van HVAC producten), levert het complete AC assortiment in de Nederlandse markt. Directeur Xander van Bree over VRP Klimaat: “Eigenaren, gebruikers en huurders willen kwaliteitsproducten. Pratend over airco’s gaat het dan over kennis en vakmanschap. Maar vooral over tevreden klanten, klanten waar je terug kan komen en klanten die een positief verhaal over je vertellen. Zeg wat je doet en doe wat je zegt. Zo werken wij bij Frico en zo wordt er ook bij VRP Klimaat gewerkt. No nonsense,” Barend Polman valt Xander van Bree gelijk bij. Hij pakt zijn telefoon en leest een appje voor: “Hé Barend, bedankt voor de perfect geïnstalleerde airco.” Met gepaste trots: “Kijk, met die mevrouw heb ik nog op het dak gestaan. En dan zo’n bericht: daar doe je het voor.”

“Zeg wat je doet en doe wat je zegt. Zo werken wij bij Frico en zo wordt er ook bij VRP Klimaat gewerkt.”

Nog even terug naar de relatie met Frico BV en Systemair AC. Barend Polman: “Korte lijnen, snel schakelen en openstaan voor innovatieve ideeën. Alleen samen kom je verder.” Xander van Bree wijst op de slogan die aan de muur hangt: By your side. From concept tot completion. “Dat geeft in mijn optiek precies aan waar het om draait. Vanaf het idee/concept tot en met het totale verhaal. Niet alleen het product zelf maar ook als het gaat om informatie, service en onderhoud moet je staan voor wat je zegt. Alleen dan kun je het verschil maken.”

Reageren

Vul de gegevens in en uw naam en reactie zullen op de website worden getoond. Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.
Dero-Uitgevers gaan zorgvuldig om met uw persoonsgegevens.
Bekijk het privacy statement