Megapress S XL-programma uitgebreid met aansluitbocht voor brandslang

Geplaatst op 11 juni 2021 door Redactie

In geval van brand in parkeergarages of flatgebouwen is een snelle interventie door de brandweer een eerste vereiste om schade en leed zoveel mogelijk te beperken. Hiervoor wordt vaak gebruik gemaakt van een droge blusleiding die in het gebouw of de garage aanwezig is. De nieuwste uitbreiding op het Megapress S XL-leidingsysteem voor dikwandig stalen buizen leent zich bij uitstek voor deze leidingen.

De nieuwe Megapress S XL-bocht 3 x 3 van Viega is uitgevoerd met draadaansluiting voor 3”-Storz-koppelingen. Hierop kan de brandslang van brandweerdiensten worden aangesloten. De Storz-koppeling wordt overigens niet alleen gebruikt voor het aankoppelen van de brandweerslangen maar wordt ook vaak ingezet voor industriële toepassingen.

Naast de 3”-draadaansluiting aan een kant van de bocht, is de andere zijde uitgevoerd in Megapress-perstechniek. Daarmee laat de bocht zich op de vertrouwde manier persen met behulp van de Viega Pressgun-Press Booster. Deze speciale perskracht-versterker wordt op de Viega persmachines vanaf Type 2 tot en met Pressgun 6 Plus gestoken. De comfortabele, lichtgewicht uitvoering hiervan en de ergonomisch gevormde handgreep maken het persen net zo veilig als eenvoudig. Ook op grotere werkhoogten of in kleine ruimten.

Het Megapress S XL-systeem voor het ergonomisch, snel en veilig installeren van dikwandig stalen buisleidingen in 2½, 3 en 4 inch, combineert snelheid met veiligheid. De koude perstechniek garandeert niet alleen kwaliteitswerk maar zorgt ook voor besparingen tot 80% op de verwerkingstijd vergeleken met lassen.

Vertrouwde perstechniek

Het Megapress S XL-systeem wordt al veelvuldig toegepast in grote koel-, verwarmings-, perslucht- en sprinklerinstallaties. De droge blusleiding bestaat uit een leegstaande leiding waar in geval van brand de brandweer de watertoevoer op kan aansluiten. Op een hoger gelegen punt in het gebouw of verder gelegen punt in een tunnel kan dan de brandweerslang worden aangesloten om het vuur te bestrijden.