Megapress insteekoverschuifsok voor snelle aanpassing van dikwandig stalen buisleidingen

Geplaatst op 20 oktober 2017 door Redactie

Het Megapress-systeem van Viega wordt veelvuldig gekozen als dé perstechniek voor dikwandig stalen buizen die tijdens renovaties worden uitgebreid of aangepast. Vervanging of uitbreiding maakt Viega nu nog gemakkelijker met de introductie van de Megapress-insteekoverschuifsok. Met deze schuifsok kan eenvoudig, snel en betrouwbaar een uitbreiding op een bestaand leidingnet worden gerealiseerd, leidingbreuk worden gerepareerd of naderhand bijvoorbeeld een kogelkraan worden gemonteerd.

De Megapress-schuifsok wordt ingezet voor leidingdiameters van 3/8 inch tot en met 1 inch. Voor aftakkingen op leidingen met grotere diameters ( 1½ - 6 inch) biedt Viega de Megapress-inpersaansluiting.

Metalen buisleidingsystemen, zoals Viega Megapress kunnen ook na vele jaren nog eenvoudig worden uitgebreid of vervangen. Het Megapress-systeem is speciaal ontwikkeld voor dikwandig stalen buizen. Met het Megapress-buisleidingsysteem kunnen dikwandig stalen buizen met ruwe oppervlakken eenvoudig worden geperst. In enkele seconden en zonder vlam en brandrisico is een veilige en betrouwbaar dichte buisverbinding gegarandeerd en kan de verbinding direct na het persen al volledig worden belast.

Voor het achteraf aanbrengen van een aansluiting in dikwandig stalen buizen, biedt Viega de Megapress-inpersaansluiting. Deze techniek leent zich bij uitstek voor het aanbrengen van bijvoorbeeld temperatuurmeters, voelers of manometers maar ook voor het realiseren van aftakkingen. Met de techniek worden vervelend en tijdrovend oponthoud voor de gebruiker alsook kosten en werkzaamheden voorkomen. De Viega Megapress-inpersaansluiting is speciaal bedoeld voor grotere leidingdiameters van 1½ t/m 6 inch.

Praktisch hulpmiddel

Kleinere diameters kunnen nu snel worden gerealiseerd met de Megapress-insteekoverschuifsok; een hulpstuk waarmee aftakkingen in dikwandig stalen buizen snel een feit zijn. Uit de betreffende dikwandig stalen buisleiding wordt een stukje buis gehaald. De lengte hiervan komt overeen met de lengte van de insteekoverschuifsok zodat deze terug op de leiding kan worden geschoven.

Na montage van bijvoorbeeld een T-stuk of een kogelkraan wordt de overschuifsok terug geschoven en met de persaansluitingen vastgeperst in de installatie. Door deze nieuwe uitbreiding aan het programma vervalt het op maat maken van een klein stukje pasbuis en wordt er zelfs nog meer tijd bespaart omdat er één verbinding minder wordt gemaakt.

Deze praktische en handige oplossing leent zich niet alleen voor aftakkingen maar kan ook worden ingezet bij lekwater, in krappe ruimtes of in starre stijgleidingen. De persaansluiting is voorzien van SC-Contur, waardoor niet-geperste fittingen direct herkenbaar zijn .