Meest duurzame productielijn RVS vaten ter wereld geopend

Geplaatst op 06 maart 2020 door Redactie

Op 4 maart jl. heeft Itho Daalderop een eigen productielijn geopend voor RVS vaten. Deze lijn is de meest duurzame productielijn van RVS vaten ter wereld en is bijzonder belangrijk voor de groeistrategie van Itho Daalderop. Ook denkt het bedrijf met het zelf produceren van RVS vaten het innovatieproces beter te kunnen voeden, waardoor producten beter en sneller op marktvraag kunnen worden ontwikkeld.

Meest duurzame productielijn van RVS vaten ter wereld

Bij de productie van RVS moet het materiaal na lassen gebeitst en daarna gepassiveerd worden. Traditioneel gebeurt dit door de vaten in een chemisch bad te dompelen. In de nieuwe Itho Daalderop productielijn worden deze processen volledig milieuvriendelijk gedaan door een proces met glasparels, perslucht en water. Het water wordt gereinigd en herbruikt. Eventuele metaaldeeltjes worden er door middel van een magneet uitgehaald. Doordat de productie in Nederland gebeurt, wordt op CO2-uitstoot van transport bespaard. Immers, het transport van vaten neemt meer ruimte in beslag dan transport van vlakke platen RVS. Tot slot zijn de verpakkingen geheel recyclebaar en verkrijgt de productie elektra uit zonnepanelen die op het dak van de fabriek zijn aangebracht.

RVS product belangrijk voor groeistrategie

Warmtepompen zijn een productgroep met een enorme groei in de portefeuille bij Itho Daalderop. Bij all electric warmtepompsystemen zijn voorraadvaten een onmisbaar onderdeel. Wereldwijd groeit de behoefte aan RVS vaten, echter neemt de productiecapaciteit niet of nauwelijks toe. Eigen productie van RVS vaten is enerzijds onmisbaar om de groei te kunnen waarborgen. Anderzijds geeft een eigen productielijn vrijheid in productontwikkeling en kan het bedrijf daarmee beter inspelen op de marktvraag. De totale productiecapaciteit van de lijn is 70.000 vaten.

Betere concurrentiekracht voor klanten

Groothandels en installateurs zien de vraag naar warmtepompen en daarmee ook voorraadvaten sterk groeien. Het inspelen op deze groeiende behoefte en daarmee beter te leverbetrouwbaarheid te kunnen garanderen, waren belangrijke aspecten in de beslissing te investeren in deze productielijn. Dit geldt ook voor het sneller en beter in te kunnen spelen op de marktvraag. In de loop van 2020 zal de RVS productielijn ook vaten gaan produceren die toegepast gaan worden in elektrische boilers. Klanten kunnen dan afhankelijk van de vraag van de eindgebruiker zowel koperen als RVS boilers aanbieden van het merk Itho Daalderop.