Meent u dat nou werkelijk? Hoezo elektrisch?

Geplaatst op 21 februari 2020 door Redactie

Geen elektrische stoombevochtiging maar ultrasoon en dan ook nog eens toepassen in bestaande bouw. Voor menigeen nog steeds onbekend en die onbekendheid leidt er toe dat mogelijkheden onbenut blijven. Met andere woorden: waarom niet een energiezuinig bevochtigingssysteem gebruiken dat een effectieve bijdrage levert aan een prettiger en comfortabeler werkklimaat? Martin Buijs, van B&B Humidification: "Meent u dat nou werkelijk? is een vraag die ons nog wel eens wordt gesteld. Terwijl de praktijk inmiddels wel heeft uitgewezen dat dit door ons zelf ontwikkelde bevochtigingssysteem prima werkt en het verwachte effect en rendement oplevert. Kijk naar gerealiseerde projecten en de tevreden opdrachtgevers. Je zou zeggen, dat spreekt voor zichzelf maar zo werkt het niet en dus is er nog veel werk aan de winkel."

Hoe werkt de B&B Humidifier?

Een elektrische stoombevochtiger haalt zijn energie uit het elektriciteits- of gasnet en dan zijn we gelijk bij het grote verschil met de B&B Humidifier. Adiabatisch bevochtigen is het bevochtigen van lucht door middel van het vernevelen van water, een techniek die vele malen zuiniger is dan de elektrische stoombevochtiging. Dat komt omdat de benodigde verdampingsenergie uit de omgevingslucht wordt gehaald en dus niet uit het elektriciteits- of gasnet.

“En over gezondheid gesproken: de apparatuur werkt volledig legionellaveilig”

Evident dat een en ander leidt tot een enorme besparing. Even een paar cijfers: het verdampen van een liter water kost ongeveer 750 W uur aan energie. Heeft u een elektrische stoombevochtiger? Tel uit je winst of liever trek het er maar vanaf. In het overzicht is het verschil in investering en kosten tussen elektrische stoombevochtiging en de B&B Humidifier duidelijk af te lezen. Al na anderhalf jaar tikt de teller, op meerdere fronten, in uw voordeel.

Ja, maar ….!

Ja, maar …! Een tegenargument dat nog wel eens wordt gehoord: door het toepassen van de B&B Humidifier zou het adiabatisch koeleffect de lucht bij volle capaciteit sterk afkoelen. Juist echter 95% van het jaar is het aanwezige vocht in de lucht zo hoog dat de B&B Humidifier de relatieve luchtvochtigheid gemakkelijk op peil kan houden zonder sterke afkoeling van de lucht.

Martin Buijs: "Als we praten over duurzaamheid en de energietransitie laat dit systeem zien hoe het anders kan en hoe het anders zou moeten. Bij elektrische stoombevochtigers staat het energieverbruik vrijwel altijd bijna bovenaan het lijstje. We doen van alles … zonnepanelen, warmtepompen, elektrische auto’s maar als het gaat om luchtbevochtiging …

“Adiabatisch bevochtigen is het bevochtigen van lucht door middel van het vernevelen van water”

Het systeem is betrouwbaar, behoeft vrijwel geen onderhoud en wellicht het belangrijkste: zo goed als storingsvrij en dat verklaart bijvoorbeeld ook waarom datacenters, musea en laboratoria deze techniek graag willen hebben." Verder wordt het systeem toegepast in de utiliteit, de industrie en de gezondheidszorg. En over gezondheid gesproken: de apparatuur werkt volledig legionellaveilig.

Kansen

B&B Humidification werkt voortdurend aan het verder ontwikkelen en produceren van ultrasone bevochtigingsystemen. B&B Humidification heeft veel kennis van luchtbehandeling, klimaatregeling, bevochtigingssystemen, waterzuivering en energieverbruik. Door de jarenlange expertise is B&B in staat een totaalpakket aan te bieden,van kleine klimaatcellen tot grote luchtbehandelingskasten en van een klein kantoor tot een grote fabriekshal. Voor een gedegen advies: van investering tot en met een totaal kostenplaatje waarbij ook de alternatieven in beeld worden gebracht.

Martin Buijs tot slot: "Luchtbevochtiging stond heel lang aan het einde van de rit. En dan werd het soms ook nog geschrapt vanwege het energieverbruik. Gelukkig zien steeds meer partijen dat het ook energiezuinig kan en dat ze daarmee niet alleen kansen laten liggen, maar ook verzuimen om een nog betere bijdrage te leveren aan het terugdringen van het energieverbruik."

Reageren

Vul de gegevens in en uw naam en reactie zullen op de website worden getoond. Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.
Dero-Uitgevers gaan zorgvuldig om met uw persoonsgegevens.
Bekijk het privacy statement