Meedenken om efficiënter en milieuvriendelijker te werken

Geplaatst op 13 december 2019 door Redactie

„Over het algemeen levert een groothandel alleen onderdelen, maar wij gaan een stapje verder”, zegt Rein Mostert, commercieel directeur Krommenhoek Plastics. „Wij leveren ook prefab producten. We bewerken de verschillende onderdelen zo dat de installateur er op de bouw minder werk aan heeft. Zoals het op maat leveren van een pvc buis of een compleet aan- of afvoersysteem. De installateur kan hierdoor sneller, efficiënter en milieuvriendelijker werken.”

„Het is niet handig om een dure monteur op de bouw een zaagsnede te laten doen”, vervolgt Mostert. „Zeker in deze tijd is dat belangrijk nu er een schaarste aan personeel is en de kosten onder druk staan. Continuïteit en efficiëntie staan voorop. Vanwege het personeelstekort en kostenbesparing komt er steeds meer vraag naar prefab. Een voorbeeld is om bochten aan de buis te lijmen, dat kan ook bij staal. Of om prefab inbouwreservoirs voor projecten te leveren.”

Geen afval op de bouw

„We zijn steeds met milieu en efficiëntie bezig”, geeft Mostert aan. „Zoals de afvalstromen van verpakkingsmateriaal als karton. De installateur heeft ons als groothandel gevraagd om hierin mee te denken. Ze willen niet al het verpakkingsafval op de bouw. Dat wordt een steeds groter thema. Daarom leveren we nu al fittingen die verpakt zijn in een netzak.

„Ze willen niet al het verpakkingsafval op de bouw. Dat wordt een steeds groter thema. Daarom leveren we nu al fittingen die verpakt zijn in een netzak.”

Dat geeft aanzienlijk minder afval. De buizen op maat zagen werkt sneller voor de installateur. En er is dan ook geen afval van stukjes buis op de bouw. „Ook hebben we bewust gekozen voor niet al te grote auto’s”, zegt Kleis Reedijk, adjunct directeur Krommenhoek Plastics. „Zo kunnen we overal makkelijk en snel naar toe. Ook in binnensteden, waar de ruimte beperkt is. We doen meerdere leveringen per dag. Ook leveren we op zaterdag, zodat de installateur op maandag meteen aan de slag kan.”

Van schroefje tot prefab

„We zijn een technische groothandel die producten levert die nodig zijn voor de afwateringstechniek”, zegt Mostert. „We leveren alles van een schroefje om een beugel mee vast te zetten tot prefab producten die de installateur zo op de bouw kan installeren”, laat Reedijk weten. „Wij schrijven service met een grote ‘S’, laat Mostert weten. „We nemen welke vraag van de klant serieus en onderzoeken de mogelijkheden om aan die vraag tegemoet te komen.”

Familiebedrijf

Krommenhoek Plastics in een familiebedrijf dat in 1925 opgericht is. Inmiddels is de vierde generatie binnen het bedrijf aan het werk. „En met trots”, zeggen Reedijk en Mostert. „Zo’n 40 jaar geleden heeft opa Krommenhoek de metaal tak opgericht. Maar ontwikkelingen gaan snel. PVC deed zijn intrede en de vraag naar dit materiaal werd steeds groter bij de firma Krommenhoek. Zo ontstond een nieuwe richting, KH Plastics. Om tot verdere groei te komen was een splitsing noodzakelijk. Zo is KH Metals nu een gespecialiseerd bedrijf met aan het roer Robert en Bas Krommenhoek. En is KH Plastics gespecialiseerd in onder meer alle plastic leidingwerk en regenwaterafvoer.”

Eerst groeien dan professionaliseren

„De verdeling tussen kuststof en ander materialen zoals koper en rvs is nu ongeveer fifty fify”, zegt Reedijk. „Het metaal is gericht op de installatiewereld. „Ook een vraag van de installateur was, kunnen jullie uit dikwandig staal ook bochten persen? We pakken het op van het begin tot eind. We willen in de toekomst nog verder groeien door onze organisatie professioneler te maken”, geeft Mostert aan. „Eerst komt de groei en dan het professionaliseren. De focus ligt hierbij op organisatorisch, zoals het optimaliseren van de servers. Onze historie is verweven met wie we willen worden. We onderhouden warme banden met onze klanten en leveranciers.”

„Inmiddels is de vierde generatie binnen het bedrijf aan het werk. En met trots.”

„We houden van korte lijnen en snel schakelen. De klant staat centraal”, geeft Reedijk aan. „We staan klaar als dat nodig is. Onze visie past bij een vlakke organisatie. Die is gebaseerd op wie we willen zijn en wat de klant van ons verwacht. Zoals het oprichten van de kunststoftak. Die vraag kwam destijds uit de markt. We groeien nog steeds. Het is belangrijk om te investeren in kwaliteit. Dat is het fundament voor een gecontroleerde groei.” „Als groothandel zien we de partijen waar we mee samenwerken als partner”, aldus Mostert. „We kiezen bewust voor bedrijven die ook hun voelsprieten in de markt hebben uitstaan, zoals Dyka, Geberit, Viega, ACO en DAB pompen. Ze denken ook mee met nieuwe producten. Zo lanceert Viega een fitting die uit dikwandig staal geperst kan worden, de Viega megapress.”

Gereedschap verhuur

„Wij waren de eerste groothandel die gereedschap verhuurt aan de installateur”, laat Mostert weten. „Lang niet iedere installateur heeft bijvoorbeeld de apparatuur voor spiegellassen. Het is interessant om daar op in te zoomen. We horen dat een installateur wel fittingen van een bepaalde klant wil gebruiken, maar dat hij de apparatuur niet heeft om ze te installeren. Die apparatuur kan hij bij ons huren als ze hier ook de fittingen kopen, uiteraard.”

Flexibiliteit

Krommenhoek Plastics is begonnen als regionale groothandel voor Rotterdam en omgeving. Maar de klantenkring heeft zich inmiddels al flink uitgebreid naar het Noorden, Oosten en Zuiden. Ook wordt er af en toe over de grens geleverd in België. „We groeien, maar ze zullen nooit vergeten dat we onze boterham aan onze klanten verdienen”, zegt Mostert. „De klant blijft centraal staan. Met flexibiliteit kun je groeien. Dat is essentieel om groei waar te maken.” „We werken samen met de fabrikanten”, geeft Reedijk aan. „De kennis is daar immers aanwezig.

„De rode draad binnen ons bedrijf blijft steeds de klant en de kwaliteit. Door samenwerking kun je samen iets opbouwen.”

We vragen daarom de fabrikant ook wel eens om bij de installateur op de bouw te komen kijken. Maar ook de mensen binnen ons bedrijf weten van wanten. Ze weten hoe een artikel toegepast moet worden en ze kunnen de installateur hierover adviseren. We weten veel, maar soms is er iets dat we niet weten. Dan kunnen we altijd bij de fabrikant terecht. De driehoek klant, groothandel, fabrikant werkt prima. We letten op wat de klant bestelt. En omdat we korte lijnen hebben, kennen we onze klant. Als we iets bijzonders zien aan een bestelling dan vragen we even na of dat de bedoeling is. Bijvoorbeeld als er grijze pvc buizen besteld worden met witte hulpstukken. De klant is hier geen nummer. De rode draad binnen ons bedrijf blijft steeds de klant en de kwaliteit. Door samenwerking kun je samen iets opbouwen.”

Reageren

Vul de gegevens in en uw naam en reactie zullen op de website worden getoond. Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.
Dero-Uitgevers gaan zorgvuldig om met uw persoonsgegevens.
Bekijk het privacy statement