Marktscan installatietechnische adviesbureaus

Geplaatst op 22 september 2021 door Redactie

Hoe staat het ervoor in W-adviseursland? Op die algemene vraag wilde Ventilair als ventilatiespecialist graag antwoord. Dit voorjaar hebben ze daarom een marktscan laten uitvoeren onder installatietechnische adviesbureaus in Nederland. De resultaten zijn nu beschikbaar in een infographic, die ze graag met u delen.

Wie, wat, waar?

De bouwkolom leunt voor een belangrijk deel op de professionele inbreng van installatietechnische adviesbureaus. Een volledige en recente lijst van dergelijke bureaus bleek niet beschikbaar. Via eigen desk research vond Ventilair ruim 250 installatietechnische adviesbureaus in Nederland. Dat gaat van grote tot kleine bureaus. Deze W-adviseurs kunnen in de verschillende fases van het bouwproces betrokken zijn, van ontwerp tot onderhoud. En dit vanuit een onafhankelijke positie, waarbij per project een andere rol aan de adviseur gevraagd kan worden.

Marktscan 2021

Dit voorjaar heeft Ventilair voor de eerste keer een marktscan laten uitvoeren onder de installatietechnische adviesbureaus in Nederland. Hieronder vindt u vast een kleine greep uit de resultaten van het onderzoek:

  • De meeste bureaus zijn actief in de beide sectoren, woningbouw en utiliteit.
  • Bureaus richten zich veelal op renovatie en nieuwbouw.
  • Bij ruim de helft van alle bureaus komt ventilatie in bijna alle projecten voor.
  • Om geschikte (ventilatie)oplossingen in projecten te adviseren laten bijna alle bureaus zich o.a. informeren door fabrikanten.

Het onderzoek betrof ook vragen over bestekken, duurzaamheidsadvies en BENG en leverde goede inzichten op.

Vraag de infograpic aan

Vanuit het Ventilair DNA, De ventilatiespecialist, die als collega naast u staat, delen ze graag interessante marktinformatie met u. Om de resultaten van dit onderzoek overzichtelijk en smaakvol met u te delen, zijn de resultaten in een infographic geplaatst. En of u nu architect, opdrachtgever, installateur, adviseur, … bent, ongetwijfeld doet u waardevolle kennis op uit de resultaten. Kennis die ze graag eens persoonlijk met u uitwisselen. Via onderstaande link vraagt u de infographic aan. Veel leesplezier en op naar de marktscan 2022!

Infographic aanvragen

Reageren

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.
Dero-Uitgevers gaan zorgvuldig om met uw persoonsgegevens.
Bekijk het privacy statement