Mark luchtverwarmers geschikt voor 20% waterstofbijmenging

Geplaatst op 05 oktober 2022 door Redactie

Mark Climate Technology bereid zich voor op de energietransitie. De meeste energie die we momenteel gebruiken is afkomstig van fossiele brandstoffen. Het winnen hiervan zorgt voor veel schade aan natuur en milieu. De omschakeling van fossiele brandstoffen naar duurzame energie moet ervoor zorgen dat de klimaatverandering zoveel mogelijk wordt afgeremd.

Uit onderzoek is gebleken dat het Nederlandse gasnetwerk ook geschikt is voor waterstof. Mark is daarom een aantal jaren geleden begonnen met de ontwikkeling van luchtverwarmers op waterstofgas.
De eerste testen zijn inmiddels afgerond. Per 2022 zijn alle gasgestookte luchtverwarmers van Mark Climate Technology gecertificeerd voor 20% waterstofbijmenging. In de komende periode zullen de toestellen ook getest en gecertificeerd worden voor 100% waterstofgas.

Propaan en Biopropaan

Daarnaast zijn de Mark luchtverwarmers ook leverbaar in propaan-uitvoering. Luchtverwarmers op propaan zijn momenteel qua energiekosten goedkoper dan toestellen op aardgas. Biopropaan behoort ook tot de mogelijkheden. Dit is een milieuvriendelijk en duurzaam alternatief. Het is vloeibaar gas dat bestaat uit een mix van afval- en reststoffen en hernieuwbare plantaardige oliën. Het wordt geproduceerd in de Rotterdamse haven en reduceert de CO₂-uitstoot tot wel 80%.