MAGNUM Heating neemt nieuw distributiecentrum in 2018 in gebruik

Geplaatst op 07 november 2017 door Redactie

MAGNUM Heating: een zelfstandige Nederlandse onderneming en al 25 jaar actief op het gebied van de elektrische vloerverwarming.

Sinds twee jaar zijn ze ook producent van watergedragen vloerverwarmingssystemen, maar dat wist u natuurlijk al. Met een eigen fabriek, korte lijnen, kwalitatief hoogwaardige producten en prima service zijn ze bij Magnum Heating altijd op zoek naar innovaties. De keuze om twee jaar geleden te starten met watergedragen systemen is een goede geweest.

“Groeien hoort bij ondernemen en is prima, maar je moet oppassen voor valkuilen.”

Michael Utermark, Commercieel Directeur bij MAGNUM Heating: “Voor ons was duidelijk dat er op dat terrein nog een hele slag valt te maken. De praktijk, lees groeiende omzet, heeft inmiddels uitgewezen dat we het juist hadden gezien. Let wel: voordat het besluit werd genomen hebben we er lang over nagedacht. Je moet natuurlijk wel weten waar je aan begint.”

Vertrouwen

MAGNUM Heating groeit al jaren gestaag en het einde is, mede dankzij een aantrekkende bouw, nog lang niet in zicht. “Groeien hoort bij ondernemen en is prima, maar je moet oppassen voor valkuilen. Te snel en te veel? Dan gaat het vroeger of later mis. In je productie, je organisatie, je service, je kwaliteit …. En daar willen wij voor waken. Groei? Prima maar beheerst en gestaag, wat ons betreft.”

Een van de consequenties van een stijgende omzet en meer klanten betekende evenwel dat er fysiek gebrek aan ruimte op de huidige locatie ontstond. “Tja, we beginnen zo langzamerhand behoorlijk uit ons jasje te groeien maar daar gaan we iets aan doen. Volgend jaar openen we een geheel nieuw distributiecentrum en op die locatie wordt ook het kantoor ondergebracht. Bedoeld om meer lucht en ruimte te creëren voor de productie.”

“We hebben een relatief klein bedrijf maar daar zit ook de kracht van de onderneming. We hebben alles in eigen hand, kunnen snel schakelen en hebben korte lijnen.”

Het zal duidelijk zijn dat met een dergelijk project een zeer forse investering is gemoeid. Tegelijkertijd zegt het veel over het vertrouwen dat MAGNUM Heating in de toekomst heeft. Michael Utermark: “We hebben een relatief klein bedrijf maar daar zit ook de kracht van de onderneming. We hebben alles in eigen hand, kunnen snel schakelen en hebben korte lijnen. Ik zeg zelf wel eens, als je het niet kunt maken moet je het ook niet willen verkopen.

Met een schat aan ervaring, vakkundige medewerkers en innovatieve producten/systemen zijn we gekomen waar nu zijn. Vertrouwen speelt daarbij een belangrijke rol. Waarmaken wat je belooft. Dat klinkt heel vanzelfsprekend maar dat is niet overal het geval. Bij ons wel. Wij zijn niet voor niets marktleider en daar zijn we best trots op. Dat betekent overigens ook, niet achterover leunen maar hard blijven werken aan continuïteit en verbeteringen.”

Ambitie

Bij dit verhaal hoort een gezonde dosis ambitie. MAGNUM Heating is marktleider op het gebied van elektrische vloerverwarming en wil dat ook bij de water gedragen vloerverwarmingssystemen worden. “De kansen liggen er en we gaan er vol voor. Met vertrouwen in de toekomst.”

Betrouwbaarheid & Service, Onderscheidend vermogen, Focus door visie.

Het succes van MAGNUM stoelt op drie kernwaarden: Betrouwbaarheid & service, Onderscheidend vermogen en Focus door visie. Kernwaarden die terugkomen in de productgroepen Comfort (behaaglijk binnenklimaat), Safety (alles wat te maken heeft met veiligheid) en Control (alles wat je nodig hebt om optimaal gebruik te maken van Comfort en Safety). En daarmee biedt MAGNUM een compleet programma op basis van elektra- en watertechnologie.

MAGNUM Project Services

Met alle disciplines in huis realiseert MAGNUM Project Services, in opdracht van de professionele installateur, afgiftesystemen voor verwarmen en koelen van wanden en vloeren voor woningbouw en utiliteit. Uw project in vertrouwde en deskundige handen. Van calculatie tot tekenwerk en van engineering tot de volledige projectleiding. Met kennis van zaken en gebaseerd op jarenlange praktijkervaring.

Reageren

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.
Dero-Uitgevers gaan zorgvuldig om met uw persoonsgegevens.
Bekijk het privacy statement