MAGNUM Heatboard

Geplaatst op 12 februari 2018 door Redactie

Tijdens de VSK 2018 ontketent MAGNUM Heating een revolutie op gebied van droogbouwsystemen voor elektrische vloerverwarming.

Via een nieuw gepatenteerd productieprocedé wordt High-Density EPS schuim direct in de voorgevormde aluminium platen gespoten. Hierdoor verkrijgt het MAGNUM Heatboard systeem een contact over de gehele vloer en, in tegenstelling tot vergelijkbare producten, biedt het zelfs in de bochten een maximale warmteoverdracht. De warmteoverdracht van de elektrische 7mm MAGNUM Heatboard Cable wordt dus optimaal benut.

Met een opbouwhoogte van slechts 11mm en 30mm is MAGNUM Heatboard het dunste droogbouw systeem in zijn soort. De platen hebben een afmeting van 788 x 594 mm (Effectief: 589 x 778 mm) en worden geleverd in een set van 11 platen (5 m2).

Dit systeem is alleen toe te passen bij harde droge vloersystemen (Laminaat, hout en parket) Bij zogenaamde zachte vloerbedekking (PVC laminaat en Vinyl) dient er eerst een gipsvezelplaat tussen het verwarminssysteem en de vloerbedekking te worden aangebracht met een minimale dikte van 10mm.

MAGNUM Heatboard (E) zal vanaf Q2 2018 leverbaar zijn. Later dit jaar zal het watergedragen MAGNUM Heatboard (W) systeem geïntroduceerd worden.