Maak verduurzamen eenvoudig met de FHS warmtepompboiler

Geplaatst op 22 november 2022 door Redactie

Prettig voor de installateur en de gebruiker: de FHS van WOLF draagt bij aan verduurzaming en is gemakkelijk te installeren.
Een warmtepompboiler voorziet een woning op een duurzame manier van warm tapwater. De FHS warmtepompboiler van WOLF is een combinatie van een lucht-waterwarmtepomp en een boilervat in één compacte unit, die in de woning wordt opgesteld.

Energiebesparende maatregel

Een warmtepompboiler bespaart energie door omgevingswarmte te gebruiken die anders verloren gaat. Zeker wanneer de FHS ook de afvoerlucht kan benutten van de ruimte waar bijvoorbeeld een wasmachine of droger staat is het rendement hoog. De energie uit de warme lucht wordt gebruikt om het water in het boilervat te verwarmen. Eventueel in combinatie met een elektrisch element wordt het water met regelmaat tot 65℃ verwarmd als legionellabescherming.

Toepasbaar in verschillende situaties

De FHS warmtepompboiler is breed inzetbaar. Zowel voor nieuwbouw, bestaande bouw, een eengezinswoning of een appartementencomplex is een warmtepompboiler geschikt. Daarbij zijn er verschillende opstellingen mogelijk. De boiler kan als onderdeel van een totaaloplossing met een WOLF warmtepomp of als losstaande unit op een bestaande verwarmingsinstallatie worden geïnstalleerd. Zo is de FHS een aanvulling op, of de eerste stap naar een duurzaam verwarmingssysteem.

Milieuvriendelijk alternatief op synthetische gassen

Het koelmiddel van deze warmtepompboiler is R290 met een GWP-waarde van 3. Dit is één van de milieuvriendelijkste koudemiddelen. Bovendien is R290 een natuurlijk koudemiddel en geen synthetische.

Gemak voor de installateur en de gebruiker

De FHS kan met afmetingen van 1576x540x575mm gemakkelijk geplaatst worden, ook in woningen waar de ruimte beperkt is. Het toestel wordt stekkerklaar geleverd en kan aangesloten worden op een zonnepaneleninstallatie.
Het toestel wordt bediend met een draaiknop op het bedieningspaneel en kan worden ingesteld naar de woonsituatie.