Luchtverdeling in antistatische werkomgevingen

Geplaatst op 04 mei 2020 door Redactie

De wereldberoemde Duitse fabrikant van radiator- en vloerverdelers, STRAUB, bereikte een comfortabele en functionele luchtverdeling met textiele luchtkanalen.

Het project omvatte een speciale productieruimte met antistatische eisen, magazijn en verpakkingsruimte. Het doel voor beide omgevingen was het creëren van een gezonde en comfortabele werkomgeving.
Een snelle en gemakkelijke installatie was voorwaarde voor het project om onnodige stilstand van de productie tijdens de installatieperiode te voorkomen.

Twee oplossingen geven invulling aan de specifieke eisen. In de antistatische omgeving was het doel om geconditioneerde lucht te verdelen; in het magazijn en de verpakkingsruimte was het de bedoeling om verse lucht te bieden en een comfortabele temperatuur te garanderen.

De tochtvrije werkomgeving werd bereikt door inblaaspatronen die een optimale vermenging bij lage snelheid mogelijk maken, condensatie voorkomen en stofvrij werken.
FabricAir-technologie heeft een ophangsysteem die snelle installatie en minimale stilstand mogelijk maakt. Dit betekent besparingen tot 75% naast het veiligheidsaspect van het niet hanteren van zwaar staal.

Alles aan dit project, van ontwerp tot uitvoering, verliep volgens plan en zorgde voor een snelle tijdige levering en montage.
Het fabrieksmanagement en de medewerkers van STRAUB zijn blij met hun nieuwe comfortabele werkomgeving.