Luchtsnelheid opnemer met Modbus Interface

Geplaatst op 22 februari 2017 door Redactie

De compacte EE671 luchtsnelheid opnemer van E+E is geschikt voor het meten van luchtsnelheden tot 20m/s en is ideaal voor HVAC applicaties. Door de Modbus Interface is integratie met gebouwbeheersystemen eenvoudig te realiseren.

De EE671 meetvoeler is ontwikkeld voor betrouwbare luchtsnelheid metingen in HVAC systemen. De meetvoeler is uitgerust met de nieuwe E+E VTQ “Thin Film sensor”. Deze sensor is zeer robuust en nagenoeg ongevoelig voor verontreinigen wat garant staat voor langdurig betrouwbare en nauwkeurige metingen, zelf onder moeilijke omstandigheden.

De meetvoeler is te bestellen met een vaste kabel of met een M12 connector. De positionering strip op de zijkant van de sensor en de montage flens zorgen voor een eenvoudige installatie en positionering van de sensor in een meetkanaal. De meetkop is zo ontwikkeld dat deze een zeer lage meethoek afhankelijkheid heeft.

Naast de mogelijkheid van de Modbus uitgang is de EE671 ook beschikbaar met analoge uitgangen zoals 0-1V, 0-5V en 0-10V.
Er is een optionele configuratie kit waarmee het mogelijk is de output aan te passen naar de juiste analoge uitgang of de gewenste Modbus parameters.