Lucht en licht gaan prima samen!

Geplaatst op 19 december 2016 door Redactie

Prihoda ontwerpt en produceert textiele luchtverdeelslangen, maar dat is slechts een deel van het verhaal. Het gaat ook om advies,engineering, montage en regeltechniek. Met altijd als uitgangspunt de wensen van de klant. Prihoda is onderdeel van HVG Klimaattechiek. Peter Berg, directeur van HVG Klimaattechniek: “Ontzorgen van de klant, daar ligt onze focus. Meedenken om een zo optimaal mogelijke oplossing te realiseren. En dat betekent dus ook dat wij, met enige regelmaat, een klant adviseren om het wat anders te doen dan hij in eerste instantie had bedacht. Wij kunnen dat op grond van jarenlange expertise en het vermogen om in te spelen op klantspecifiekeomstandigheden.”

Innovatie is bij Prihoda geen loze kreet maar een werkwoord. “Er wordt voortdurend gewerkt aan het verbeteren van onze producten en als je naar de laatste jaren kijkt bewijst de praktijk dat we daar succesvol in zijn.” Prihoda heeft het laatste decennium ieder jaar een groeiende omzet weten te realiseren.

Lucht en licht uit één slang

Prihoda komt ieder jaar met een noviteit op de markt. Innovatieve producten waar de markt om vraagt. Peter Berg komt met een paar voorbeelden. “We kregen de vraag van een architect om een luchtverdeelslang te leveren die ook als lichtbron zou kunnen werken. De eerlijkheid gebiedt te zeggen dat wij in het begin best sceptisch waren, maar we zijn er mee aan de slag gegaan en het resultaat mag er zijn.

“Wij hechten veel waarde aan een vertrouwensband met onze klanten. Als je dat vertrouwen waarmaakt, kun je ook meepraten, meedenken en met eigen ideeën komen.”

Een luchtverdeelslang met een strook lichtdoorlatend materiaal. Met als lichtbron een geavanceerde ledverlichting met elektronische aansturing qua lichtsterkte en kleur. Je kunt je voorstellen dat er heel wat bij komt kijken voordat we het resultaat hadden dat we wilden, en belangrijker, waar de klant tevreden over is. Er moesten oplossingen komen onder meer de rek- en treksterkte, maar ook voor het verbinden van de twee stroken textiel. Inmiddels zijn deze unieke lucht- en lichtverdeelslangen in een gebouw gemonteerd en het werkt prima. Uiteraard geldt ook hier dat we aan verbeteringen blijven werken.”

Rechthoekig

Een ander voorbeeld waarmee Prihoda zich in de markt onderscheidt is de rechthoekige airsock. Prihoda levert als enige deze airsock die is bedoeld voor retour-lucht, dus afzuiging. Normaal zal een slang inklappen als er onderdruk op wordt gezet, maar dankzij de speciale spanconstructie wordt dit voorkomen.

“We kregen de vraag van een architect om een luchtverdeelslang te leveren die ook als lichtbron zou kunnen werken.”

Deze bijzondere airsock wordt toegepast in de voedings- en farmaceutische industrie. Met als een van de belangrijke voordelen dat deze luchtverdeelslangen gemakkelijk en zeer efficiënt gereinigd kunnen worden. En dan is er bijvoorbeeld ook het textiele wervelrooster uitgerust met conisch gevormde textiele pockets welke in een aluminium frame worden gemonteerd. Door het lage gewicht gemakkelijk in een systeemplafond te plaatsen.

Kleuren en prints

Prihoda levert luchtverdeelslangen met de desgewenste kleur over de gehele lengte zonder extra levertijd. En, al weer iets nieuws, wat te denken van een print op de slang. Ook daar werd een oplossing voor bedacht. Een speciale ontwikkelde techniek maakt een en ander mogelijk zonder dat aan de kwaliteit van het product wordt getornd. “We hebben het hier over een visueel product, je ziet het altijd en dan is het toch mooi dat wij dit kunnen maken. Ook dit is een ontwikkeling voortgekomen uit een vraag in de markt.”

Vertrouwen

Peter Berg: “Wij hechten veel waarde aan een vertrouwensband met onze klanten. Als je dat vertrouwen waarmaakt, kun je ook meepraten, meedenken en met eigen ideeën komen. Dat wordt zeer gewaardeerd, zo is onze ervaring. Verder zou ik nog willen wijzen op de snelheid waarmee wij werken. Zowel als het gaat om het behandelen van offertes als de levertijd. Voeg daarbij de beste prijs/kwaliteit garantie en dan is het niet vreemd om vast te stellen dat we nog steeds groeien.”

Reageren

Vul de gegevens in en uw naam en reactie zullen op de website worden getoond. Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.
Dero-Uitgevers gaan zorgvuldig om met uw persoonsgegevens.
Bekijk het privacy statement