Light + Building onthult trends 2024/25: van visuele effecten, rustige ontwerpen en unieke creaties

Geplaatst op 07 november 2023 door Redactie

De Light + Building presenteert de belangrijkste producten en oplossingen op het gebied van licht en verlichting. Een waardevolle leidraad in het uitgebreide aanbod van 's werelds toonaangevende vakbeurs is de trendpresentatie van het Stilbureau bora.herke.palmisano. De stilexperts hebben drie relevante trends geïdentificeerd voor 2024/25, die zullen worden belicht in analyses, lezingen en een inspirerende speciale tentoonstelling.

Een essentieel element van de gebouwde wereld is licht. Het plaatst visuele accenten, integreert idealiter esthetisch met de architectuur en vervult tegelijkertijd functionele aspecten. Innovatieve technologie gaat een boeiende verbinding aan met baanbrekend ontwerp. Een vooruitblik op de trends voor 2024/25 wordt gepresenteerd door het Stilbureau bora.herke.palmisano tijdens de Light + Building op de Design Plaza in Hal 3.1 van 3 tot en met 8 maart. De stilexperts zullen dagelijks lezingen geven over maatschappelijke invloeden en ontwikkelingen die van invloed zijn op de vormgeving van verlichtingsdesign voor het seizoen 2024/25. Het Trendbureau zegt in een korte vooruitblik: "De Light + Building trends 2024_25 pakken de baanbrekende ontwikkelingen in de verlichtingssector aan en tonen een breed scala aan duurzame productietechnieken, duurzame materialen, traditioneel vakmanschap en moderne digitale productietechnologieën. Nieuwste producten voldoen aan veeleisende en specifieke ontwerpeisen en tonen de dialoog tussen het individu, de ruimte en de verlichting."

Hoe dit concreet tot uiting komt in kleuren, vormen en materialen wordt getoond in een begeleidende trendpresentatie. Drie belangrijke trends zullen een rol spelen.

Welcome Tomorrow

In WELCOME TOMORROW verenigen magische lichteffecten zich met fascinerende ontwerpen en geavanceerde technologieën. Ontwerpers en ontwikkelaars onderzoeken inventief de innovatieve mogelijkheden en creëren visionaire ontwerpen. Met verbazingwekkende visuele en illusoire effecten zoals reflecties, beweging, onwerkelijke kleurglans en zintuiglijke lichteffecten creëren ze een hypnotische, bovennatuurlijke esthetiek. Ambachtelijk vakmanschap en geavanceerde technologie vinden elkaar telkens weer in baanbrekende ontwerpen.

Embrace Simplicity

EMBRACE SIMPLICITY onderzoekt het voortdurende bewustzijn van aangename ontwerpen en rustige vormgeving. Nieuwe ontwerpaanpakken openen de deur naar holistische benaderingen: duurzaam, functioneel en emotioneel tonen de resultaten zich. Puur, vanzelfsprekend, met structurele en materiële eerlijkheid, zijn de authentieke ontwerpen van verlichting en de duurzame materiaalontwikkelingen altijd verbonden met een verhaal. Hier staat vakmanschap centraal, samen met natuurlijke materialen, inventieve experimenten met alternatieve materialen, moderne productietechnologieën en een onfeilbaar gevoel voor nut en emotie.

Create Uniqueness

CREATE UNIQUENESS ontketent het bijzondere, het unieke, het onvergelijkbare. Hier komen diverse en speciale ontwerpen met een duidelijk uniek karakter op een eclectische manier samen. Opvallende vormen, expressieve oppervlakken en onconventionele ontwerpen - de leefruimtes lijken op een zorgvuldig samengestelde collectie kunstzinnige stukken. Ook opvallend is het gebruik van verschillende materialen, die in onverwachte, contrastrijke combinaties samenkomen. De ruimtelijke effecten zijn charismatisch: vintage-appeal combineert zich met duidelijke moderniteit, ambachtelijkheid met een vrijzinnige expressie. In een inspirerende dialoog tussen industrie en ambacht ontstaan onderscheidende ontwerpen en stimulerende compositie-ideeën.

De Trendscouts: Stilbureau bora.herke.palmisano

Claudia Herke, Cem Bora en Annetta Palmisano analyseren internationale trends in mode en kunst, interieur en lifestyle voor Messe Frankfurt. Met hun jarenlange ervaring en expertise in trendvoorspelling en materiaalonderzoek bieden ze waardevolle oriëntatie met analyses, lezingen en inspirerende speciale tentoonstellingen.

Meer informatie over de Light + Building Trends 2024/25 is beschikbaar op: http://light-building.com/trends


Light + Building - 's werelds toonaangevende vakbeurs voor licht en gebouwentechniek.
Het evenement Light + Building vindt plaats van 3 tot 8 maart 2024.
www.light-building.messefrankfurt.com

Reageren

Vul de gegevens in en uw naam en reactie zullen op de website worden getoond. Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.
Dero-Uitgevers gaan zorgvuldig om met uw persoonsgegevens.
Bekijk het privacy statement