Light + Building 2018 met nieuwe thema's en 2.600 exposanten

Geplaatst op 26 februari 2018 door Redactie

'Connected - Secure - Convenient' is het nieuwe motto van het komende Light + Building, die zal worden gehouden met nieuwe hoofdthema's, een extra beurs en een extra expositiehal in Frankfurt am Main van 18 tot 23 maart 2018.
Met aandacht voor de belangrijkste kwesties van de 'smartification van het dagelijks leven' en 'esthetiek en welzijn in harmonie', bereidt de industrie zich voor om intelligente en genetwerkte oplossingen, toekomstgerichte technologieën en huidige designtrends te presenteren, die niet alleen economische efficiëntie verhogen van gebouwen, maar ook het comfort en de veiligheid van de gebruikers, op 's werelds grootste vakbeurs voor verlichting en gebouwtechnologie. Als een beurs van innovaties bundelt Light + Building alle gebouwbeheersystemen en bevordert geïntegreerde bouwplanning met een productspectrum dat ongeëvenaard is.

Alle marktleiders hebben zich al aangemeld voor de beurs en in totaal zullen 2.600 exposanten hun nieuwste producten en innovaties lanceren op ’s werelds grootste vakbeurs voor verlichting, elektrische technologie en woning- en gebouwautomatisering.
"Light + Building is de setting voor grote ideeën en beslissende impulsen. We zijn dan ook erg blij met de zeer positieve reacties van de exposanten en zijn er zeker van dat de komende editie van Light + Building opnieuw zijn ongeëvenaarde functie als toonaangevende beurs voor de sector zal onderstrepen ", zegt Wolfgang Marzin, President en Chief Executive Officer (CEO ) van Messe Frankfurt.

"Light + Building is de setting voor grote ideeën en beslissende impulsen."

Een van de speerpuntthema's van de komende beurs zal veiligheidstechnologie zijn. De combinatie van verschillende systemen, zoals videobewaking en toegangscontrole, hun onderlinge verbinding en integratie in gebouwautomatisering zijn belangrijke aspecten voor zowel de industrie als gebruikers. Dus, de thema’s huis- en gebouwautomatisering en energiebeheerste veiligheids- en beveiligingstechnologie zullen voor het eerst samen worden gevoegd in hal 9.1 op Light + Building 2018 om een plek te creëren - een centrum voor geïntegreerde gebouwtechnologietechnologie - die bezoekers een compleet overzicht van het hele spectrum van huis- en gebouwautomatisering biedt, evenals elektrische veiligheids- en beveiligingstechnologie. Op de nieuwe locatie zal een speciale show zijn met de titel 'SECURE! Connected Security in Buildings' en het Intersec Forum, dat gelijktijdig wordt gehouden met de beurs op vier dagen van 19 tot 22 maart 2018. Naast de presentaties in hal 9.1, zullen toonaangevende fabrikanten innovaties uit de wereld van veiligheid- en beveiligingstechnologie presenteren in andere zalen van de beurs van Frankfurt. En dankzij een brochure met de titel 'Gids voor veiligheid en beveiligingstechnologie' kunnen bezoekers snel een overzicht krijgen van het volledige spectrum dat op de beurs te zien is.

De ‘SECURE! Connected Security in Buildings’ speciale show is bedacht om bezoekers inzicht te geven in hoe innovatieve technische oplossingen een gebouw economisch efficiënter kunnen maken en rekening houden met de individuele gebruikersbehoeften. In tegenstelling tot de presentaties van de exposanten, zal de speciale show drie specifieke toepassingen (hotel - kantoor - industrie) omvatten en alle aspecten combineren vanuit het oogpunt van beveiliging- en gebruikersinterfaces.

Esthetiek en welzijn in harmonie

De focus in het segment van de verlichtingsproducten op Light + Building 2018 wordt gelegd op de presentatie van de nieuwste designtrends in de verlichtingsbranche en de hoge mate van ontwerpervaring van de exposanten. Digitalisering heeft de weg geëffend voor een nieuwe dimensie van armatuurontwerp en innovaties in lichttechnologie verleggen de schijnwerpers naar mensen en hun persoonlijke behoeften, zoals blijkt uit de toenemende betekenis van Human Centric Lighting (HCL). Dit omvat onder meer de effecten van licht op mensen en op hun gezondheid, prestatievermogen en welzijn.

Net als in het geval van HCL is digitalisering ook de sleutel tot straatverlichtingsbeheer en is het een vereiste voor een verscheidenheid aan andere diensten, zoals oplaadpunten voor e-mobiliteit, W-LAN-infrastructuur, sensortechnologie voor bewaking, luidsprekers voor het aankondigen van noodgevallen en noodoproepsystemen. Verrijkt met dit soort extra functies, biedt straatverlichting interessante smart-city verlichtingsconcepten en is het een belangrijke factor voor het creëren van slimme steden.
Het spectrum van exposanten van Light + Building omvat allerlei armatuurontwerpen, technische verlichting en lampen in verschillende uitvoeringen en voor alle toepassingen, om nog maar te zwijgen van een groot aantal verlichtingscomponenten en accessoires, evenals buiten- en straatverlichting. Deze zijn allemaal te vinden in de Hallen 1 (Trend Trend Spot) tot 6, evenals in Hal 10 en het Forum.

De ‘smartification’ van het dagelijks leven

Een cruciale rol bij de bouw en exploitatie van intelligente en netwerkgebonden gebouwen is weggelegd voor elektrotechniek en woning- en gebouwautomatisering.
Met zijn centrale cross-sectionele technologieën gericht op holistische oplossingen, speelt elektrotechniek een cruciale rol op het gebied van gebouwbeheersystemen en zijn alleen bij Light + Building elektrische oplossingen te vinden in combinatie met andere disciplines, zoals verlichting en gebouwautomatisering. Dankzij deze ongeëvenaarde koppeling kan een assortiment producten gepresenteerd worden dat een beslissende bijdrage levert aan het ten volle benutten van het energiebesparingspotentieel van gebouwen.

Gebouwautomatisering speelt een belangrijke rol: de toenemende verwevenheid en digitalisering van elektrische installaties verhoogt de kwaliteit van het leven thuis en op het werk. Bij Light + Building presenteert de branche oplossingen en technologieën die niet alleen gericht zijn op een laag energieverbruik en moderne veiligheids- en beveiligingsverwachtingen, maar ook individuele creatieve opties en producten met een hoog comfort. Bezoekers kunnen het assortiment energiezuinige bouwsysteemoplossingen, elektrische installaties en infrastructuur van gebouwen vinden in hal 8.0. In hal 11.0 draait alles om elektrische installatie en netwerktechnologie, terwijl ontwerpgerichte elektrische installaties en gebouwsysteemtechnologie zich in hal 11.1 bevinden.

Naast het brede spectrum van producten dat door de exposanten wordt getoond, onderscheidt Light + Building zich ook door een veelzijdig aanvullend programma van evenementen voor alle bezoekers, zoals architecten, ingenieurs, planners, interieurarchitecten, ontwerpers, vakmannen, mensen uit het bedrijfsleven en de industrie, van speciale tentoonstellingen en lezingen tot presentaties.

Voor gratis kaarten ga naar www.installatietotaal.nl/light-building-bezoeken. Meer informatie over Light + Building is te vinden op internet op www.light-building.com

Reageren

Vul uw gegevens in en uw naam en reactie zullen worden getoond.
Dero-Uitgevers gaan zorgvuldig om met uw persoonsgegevens.
Bekijk het privacy statement