LG Electronics verlengt productgaranties voor zonnepanelen tot 25 jaar

Geplaatst op 05 juni 2018 door Redactie

LG Electronics verlengt de productgaranties voor de LG MonoX Plus, LG NeON 2, LG NeON 2 Black en de LG NeON 2 BiFacial (N2T) modules van 15 tot 25 jaar. Bovendien wordt de LG NeON R-module voortaan geleverd met een verbeterde lineaire prestatiegarantie van 25 jaar. Met deze garantie, die ver boven het gemiddelde van de sector ligt, creëert LG een verdere verkoopstimulans. Partners en klanten van LG Solar profiteren van nog meer investeringszekerheid.

Voor de MonoX Plus en NeON 2 modules garandeert LG een werkelijk vermogen van minimaal 98 procent gedurende een periode van één jaar vanaf het begin van de garantie. Vanaf het tweede jaar zal de werkelijke gemiddelde jaarlijkse vermogensafgifte voor de resterende 24 jaar met minder dan 0,5 procent per jaar dalen, zodat aan het einde van het 25ste jaar nog steeds een vermogen van ten minste 86 procent van de oorspronkelijk aangegeven afgifte zal worden bereikt. LG biedt de nieuwe 25 jaar productgarantie voor alle MonoX Plus- en LG NeON 2-modules.

Lineaire vermogensgarantie

LG heeft ook de lineaire vermogensgarantie voor de LG NeON R verbeterd, waarvoor al een productgarantie van 25 jaar wordt verleend. LG garandeert nu een werkelijke vermogensgarantie van minimaal 98 procent van het aangegeven vermogen in het eerste jaar van de garantie. Vanaf het tweede jaar zal de werkelijke gemiddelde jaarlijkse vermogensafgifte voor de resterende 24 jaar met minder dan 0,4 procent per jaar dalen, zodat aan het einde van het 25ste jaar een werkelijk vermogen van ten minste 88,4 procent van de aangegeven afgifte zal worden bereikt.

De modules van LG ondergaan grondige testen tijdens het gehele productieproces, waarbij ze vier keer zo intensief worden getest als de IEC-standaard vereist. Daardoor voldoen de modules aan de strengste kwaliteitseisen en is LG in staat om bovengemiddelde garanties te bieden.

“De modules van LG Solar bestaan uit een combinatie van een sterk design met krachtige PV-technologie. Door productieverbeteringen geeft LG nu voor alle zonnemodules een garantie van 25 jaar. Dit geeft onze klanten en partners een nog hogere mate van investeringszekerheid”, verklaart Michael Harre, Vice President van de EU Solar Business Group bij LG Electronics. “We zijn er trots op dat we onze kwaliteitsbelofte opnieuw kunnen onderbouwen met concrete maatregelen.”