Lekker tochtvrij werken

Geplaatst op 12 april 2018 door Redactie

Als je een specialist bent in de installatiebranche wil je het zelf ook goed voor elkaar hebben. Of het nu gaat om de technische installaties, brandbeveiliging of het binnenklimaat. Bij De Groot Installatiegroep in Hengelo vonden ze dat ook en dat leidde er onder meer toe dat de tijdens een grondige renovatie ook de luchtbehandeling onder de loep werd genomen. Met als resultaat: de wervelroosters vervangen door de Plafair textiele luchtverdeelpanelen van BLT Luchttechniek. In diverse kantoorruimten werden er 47 gemonteerd.

Prima resultaat

Peter Reilink, hoofd afdeling werktuigbouw bij De Groot Installatiegroep: “We hadden nog wel eens klachten over het binnenklimaat. Te warm, te koud of tocht. Een bekend fenomeen maar daar is natuurlijk iets aan te doen. We kenden BLT wel van de luchtzakken maar deze textiele luchtverdeelpanelen waren nieuw voor ons.

“Tochtproblemen voorkomen is immers nog altijd beter dan genezen.”

In een van de nieuwe kantoren hebben we er een paar aangebracht en het resultaat was prima. Geen klachten meer.” Maarten van den Boom, accountmanager BLT Luchttechniek vult aan: “We zien dat de belangstelling voor Plafair blijft toenemen. Niet zo vreemd als je kijkt naar het gemak waarmee de panelen toegepast kunnen worden. Uitwisselbaar, gemakkelijk te vervangen en eenvoudig te monteren.

Naast het verhelpen van bestaande tochtproblemen komen de textiele panelen nu ook steeds vaker in beeld bij grootschalige projecten zoals bijvoorbeeld onlangs nog bij het stadskantoor van Leeuwarden waar 312 Plafair luchtpanelen zijn aangebracht. Tochtproblemen voorkomen is immers nog altijd beter dan genezen.”

Bewuste keuze

Een prettig binnenklimaat met daarbij uiteraard de nodige aandacht voor het energiegebruik. Want De Goot Installatiegroep heeft verduurzaming hoog in het vaandel. Peter Reilink: “Het gaat om het maken van bewuste keuzes. Een paar voorbeelden: wij gebruiken geen gas meer maar draaien helemaal op biomassa. Of het investeren in en gebruiken van de SolarFreezer, een bijzondere manier van thermische opslag. Een ijszak die gaat zorgen voor nul op de gasmeter. Innovatief bezig zijn en vooral blijven, daar draait het om.” Meer weten? Neem een kijkje op de site.

Verstand van zaken

Maar ook op andere terreinen wordt duidelijk zichtbaar waarom De Groot Installatiegroep, met 11 vestigingen en 550 werknemers, al meer dan vijf decennia samenwerkt met tal van opdrachtgevers. Waaronder niet de minste zoals Pro Rail en wat te denken van een mega-renovatieklus van zestien metrostations in Amsterdam.

“Uitwisselbaar, gemakkelijk te vervangen en eenvoudig te monteren”

Deze klus wordt uitgevoerd samen met de bouwgroep Hegeman+. De Groot Installatiegroep bedenkt slimme elektrotechnische, werktuigbouwkundige en brandbeveiligingsoplossingen. Met verstand van zaken en op de hoogte van de laatste technologische ontwikkelingen. En wat dat laatste betreft ook maar gelijk een voorbeeld: het bedrijf beschikt sinds een jaar over een multifunctionele en volautomatische lasrobot, waarmee de prefab-productiecapaciteit (voor met name sprinklerinstallaties) verdubbeld kon worden.

Familiebedrijf

Peter Reilink: “Dit is nog een echt familiebedrijf en dat heeft zo z’n voordelen ten opzichte van ondernemingen die in handen zijn van een groep investeerders. Op de eerste plaats is er de betrokkenheid en betrouwbaarheid van de medewerkers. Daar komt bij dat wij veel belang hechten aan lange termijn relaties. Relatiebeheer op basis van kennis, kunde en vertrouwen. Plus het leveren van hoogstaande kwaliteit met service en onderhoud op niveau. Zoals je dat van een onderneming als de onze mag verwachten.”

BLT Luchttechniek

Het textiele Plafair luchtverdeelpaneel is een doorontwikkeling van de standaard luchtverdeelslangen van BLT Luchttechniek. Door de geheel vlakke onderzijde vormt het paneel als het ware één geheel met het systeemplafond. Het valt nauwelijks op. Het oppervlak is geheel luchtdoorlatend wat resulteert in een gelijkmatige inblaas van geconditioneerde lucht met lage luchtsnelheden. Tochtvrij. Zoals het is bedoeld.

Reageren

Vul uw gegevens in en uw naam en reactie zullen worden getoond.
Dero-Uitgevers gaan zorgvuldig om met uw persoonsgegevens.
Bekijk het privacy statement