Leerlingen Techniek College leren werken met moderne hybride cv-installatie

Geplaatst op 13 maart 2020 door Redactie

Om leerlingen vertrouwd te maken met moderne verwarmingstechniek, hebben Remeha en Holland Warmte hen een cv-installatie cadeau gedaan. Op maandagochtend 9 maart was er een feestelijke overhandiging op het Techniek College in Rotterdam. De studenten kunnen met deze nieuwe hybride combinatie van cv-ketel en warmtepomp zich op de toekomst voorbereiden en inzicht krijgen in de wijze waarop wij steeds vaker onze woningen en gebouwen verwarmen.

Holland Warmte en Remeha hebben samen besloten om deze school in Rotterdam, die zich richt op het opleiden van installateurs, te helpen bij het afleveren van vakmensen. Daarmee reageren zij ook op verhalen in de media dat bedrijven steeds vaker MBO’ers, nog voor zij een opleiding hebben afgerond, met een goed salaris naar hun bedrijf lokken. Voor Holland Warmte, een erkend leerbedrijf, en Remeha is het juist belangrijk dat jongeren een MBO-opleiding afronden. En dat moeten zij kunnen doen door, samen met hun docenten, met de moderne technieken te oefenen die zij ook in de praktijk tegenkomen.

Tijdens de feestelijke overhandiging namen de leerlingen en docenten in hun technieklokaal een nieuwe Tzerra Ace, Elga Ace en een all-electric warmtepomp in ontvangst. Het installeren van de toestellen is een klus die zij zelf, na de coronacrisiperiode, zullen uitvoeren. Mocht het nodig zijn, krijgen zij hulp van de vakmensen van Holland Warmte. De jongeren, maar ook hun docenten, waren direct enthousiast over het vooruitzicht dat zij straks met deze nieuwe technieken mogen werken.

Over Holland Warmte
Holland Warmte is een installatiebedrijf dat al sinds 1965 bestaat en waar klant, service en kwaliteit op de eerste plaats komen. Holland Warmte was in 1979 de eerste installateur in Nederland die een warmtepomp installeerde. Als familiebedrijf is de onderneming altijd innovatief bezig. Bij het bedrijf werken uitsluitend goed opgeleide monteurs. Holland Warmte is actief in vele werkgebieden in Nederland zoals de Hoeksche Waard, Goeree-Overflakkee, Zuid-Holland, Randstad, Noord-Holland en Noord-Brabant.

Over Remeha
Remeha ontwikkelt innovatieve en energiezuinige producten voor klimaatbeheersing c.q. warmte en warm water, zowel voor woningen als utiliteit. Met haar innovaties wil Remeha zo goed mogelijk anticiperen op wensen en behoeften van nu en in de toekomst. Met ruim 500 medewerkers geeft Remeha op eigentijdse wijze invulling aan ontwikkeling, productie en marktbenadering, waarmee zij in Nederland én in Europa is uitgegroeid tot een vooraanstaande fabrikant. Remeha is één van de voornaamste merken binnen BDR Thermea Group. BDR Thermea Group in Apeldoorn realiseert met 6.500 medewerkers in ruim 100 landen een omzet van 1,7 miljard euro.

Reageren

Vul de gegevens in en uw naam en reactie zullen op de website worden getoond. Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.
Dero-Uitgevers gaan zorgvuldig om met uw persoonsgegevens.
Bekijk het privacy statement