Landelijk register CO2-meters online

Geplaatst op 12 april 2023 door Redactie

Het afgelopen jaar is de ventilatie van veel schoolgebouwen verbeterd. Meer dan 1.400 scholen hebben inmiddels de hulp ingeroepen van het hulpteam ventilatie van Ruimte-OK en in duizenden klaslokalen zijn CO2-meters geplaatst. Om te kunnen meten of de ventilatie in orde is heeft de Minister voor Primair en Voortgezet Onderwijs afgelopen najaar aangekondigd een CO2-meter in iedere klas verplicht te gaan stellen.

Er zijn honderden CO2-meters beschikbaar. Maar hoe maak je als schoolbestuur nu een keuze voor een bepaald type CO2-meter? Het is een vraag die het hulpteam ventilatie met enige regelmaat ontvangt. Het antwoord op die vraag is sinds kort beter te beantwoorden. Naast de opgestelde handreiking is er nu ook een landelijk register online dat een goed overzicht geeft van beschikbare CO2-meters. Door bij de keuze van een bepaald type CO2-meter het register te raadplegen kan een schoolbestuur er nagenoeg zeker van zijn dat de gekozen meter aan alle wettelijke vereisten voldoet. De lijst is nog niet volledig en wordt steeds bijgewerkt. Lees verder

Bekijk hier het online register CO2-meters


Reacties

Hendrik Poll

15 april 2023 om 18.00 uur

Tja, CO2 zou schadelijk zijn voor de gezondheid maar deze door leveranciers en overheid en met dank aan de media gecreëerde bubbel heeft geen gedegen wetenschappelijke noch proefondervinderlijke onderbouwing.. Zie de websites van de Gezondheidsraad en het RIVM. Ach, en op onderzeeboten blijven ze 3 maanden onderwater waarbij de norm 2% was (=20.000 ppm). Volksverlakkerij die de belastingbetaler nog veel geld gaat kosten.

Reageren

Vul de gegevens in en uw naam en reactie zullen op de website worden getoond. Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.
Dero-Uitgevers gaan zorgvuldig om met uw persoonsgegevens.
Bekijk het privacy statement