Lancering PVT-warmtepomp van Triple Solar met propaan als koudemiddel

Geplaatst op 27 september 2021 door Redactie

Op 28 september tijdens de beurs Duurzaam Verwarmd presenteert Triple Solar haar nieuwe Triple Solar® PVT-warmtepomp. Deze werd specifiek ontwikkeld voor PVT-panelen als energiebron en is zowel hybride (bestaande bouw) als all-electric (nieuwbouw) in te zetten.

De Triple Solar® PVT-warmtepomp is op drie punten een revolutionaire verbetering ten opzichte van de reguliere water/water-warmtepomp die tot nu toe voor PVT-systemen worden gebruikt.

  1. Alle energie die met deze warmtepomp wordt opgewekt uit daglicht, zonlicht en de buitenlucht (-20 tot +50 °C) wordt optimaal gebruikt voor warmte of warm tapwater.
  2. Dankzij het moderne milieuvriendelijke koudemiddel propaan, expliciet geschikt voor dit brede werkingsvenster, en een vermogen van 3,5 kW kan tot 80% gas worden bespaard op verwarmen en het maken van warm tapwater.
  3. De Triple Solar® PVT-warmtepomp is uiterst compact (83 x 48 x 45 cm), weegt minder dan 50 kg en kan in twee delen van 25 kg naar zolder gedragen worden. Reguliere warmtepompen wegen 100-120 kg en mogen volgens de Arbo-wet niet zonder takel verplaatst worden.

CEO Cees Mager: “Hybride is de toekomst. Wij leveren de methode om stapsgewijs gas te besparen. Hierdoor kan Nederland vandaag beginnen met de verduurzaming van verwarmen, in plaats van nog zo’n vijftien jaar te moeten wachten tot alle huizen eindelijk geschikt zijn voor gasloos verwarmen.”