Lancering ‘grondstofpaspoort’ op 16 februari 2017

Geplaatst op 11 januari 2017 door Redactie

Liander heeft samen met respectievelijk haar leverancier en producent van ‘straatpotten’, AVK Nederland en AVK Plastics en Kiwa Technology een eerste format voor het ‘grondstofpaspoort’ ontwikkeld.

Een grondstofpaspoort geeft inzicht in de samenstelling en herkomst van producten en toegepaste materialen. Met dit inzicht kunnen producenten en afnemers bewust duurzame keuzes maken over bijvoorbeeld recycling en herkomst van materialen. Hiermee geven we invulling aan de circulaire economie.

Vanuit de Fair Infra Coalitie, een samenwerkingsverband van grote infrabedrijven, is onlangs besloten dat leveranciers van o.a. netbeheerder Liander begin 2017 verplicht aan moeten geven wat de herkomst is van de grondstoffen in hun producten. Het grondstofpaspoort helpt u hiermee. Dit Grondstofpaspoort wordt op 16 februari 2017 van 13.30 tot 17.00 uur gelanceerd en gepresenteerd op een gratis seminar.
Reacties

P. Breet

18 januari 2017 om 19.13 uur

Mijnheer Jellema, U heeft volkomen gelijk! Er zijn meer en andere dingen die registratie vragen waarbij noodzaak aanwijsbaar is.

G.W. Jellema

17 januari 2017 om 12.05 uur

Laat ze er dan ook in vermelden wat de bedrijfstop, en wat de man op de werkvloer verdiend. Dan kunnen we misschien echt een betere keuze maken! Jezus wat een gelul allemaal weer.

Reageren

Vul de gegevens in en uw naam en reactie zullen op de website worden getoond. Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.
Dero-Uitgevers gaan zorgvuldig om met uw persoonsgegevens.
Bekijk het privacy statement