KWx behaalt RvA accreditatie ISO/IEC 17025 voor kalibratielab MeterCare

Geplaatst op 03 oktober 2019 door Redactie

Op 18 juli 2019 is het kalibratie- en reparatielaboratorium MeterCare van KWx officieel geaccrediteerd door de Raad voor Accreditatie (RvA). Het behalen van de EN ISO/IEC 17025 accreditatie is een grote mijlpaal. Voor veel brancheorganisaties is het een vereiste om test- en meetinstrumenten te laten kalibreren door een RvA geaccrediteerd lab. Bovendien levert dit voor klanten vertrouwen, zekerheid en tijdsbesparing op.

Vertrouwen en zekerheid

De RvA accreditatie geeft nog meer vertrouwen en zekerheid dat de kalibratieprocedures en overige gestelde eisen van MeterCare op orde zijn. Zowel het kwaliteitsmanagementsysteem als de technische bekwaamheid worden door de RvA getoetst. De RvA controleert onder andere het volgende op kwaliteit:

• acceptabele herleidbaarheid
• onderbouwing van meetonzekerheid
• meetmethodes en kalibratieresultaten
• kalibratieapparatuur
• omgevingscondities
• goed opgeleid personeel

Kwaliteit en tijdsbesparing

MeterCare had op bovengenoemde punten al een hoge kwaliteitsstandaard en kan nu met het certificaat volledige kwaliteitsgarantie bieden. “Het RvA certificaat EN ISO/IEC 17025:2017 levert de klant naast vertrouwen en zekerheid ook een forse tijdsbesparing op. De klant hoeft immers geen externe audits meer uit te voeren of vragenlijsten uit te sturen om zo de kwaliteit van ons kalibratielab te toetsen”, aldus Ron de Ruiter, Manager MeterCare KWx.

Wereldwijde standaard

De meetmethodes van KWx MeterCare voldoen aan de wereldwijde standaard. Dit bevordert samenwerking tussen leveranciers op internationaal niveau.

Advies, aankoop, kalibratie en reparatie

KWx heeft alles onder één dak: van advies en aankoop tot kalibratie en reparatie van test- en meetinstrumenten. De missie van KWx is klanten positief verrassen met veilige en slimme elektrotechnische producten en diensten.

Reageren

Vul uw gegevens in en uw naam en reactie zullen worden getoond.
Dero-Uitgevers gaan zorgvuldig om met uw persoonsgegevens.
Bekijk het privacy statement