Kwaliteit en service vormen fundament voor succes

Geplaatst op 23 april 2019 door Redactie

Bijna vijf decennia geleden begon St. Middelkoop in Buurmalsen met het slopen van panden en het verkopen van gebruikte bouwmaterialen. In de loop der jaren groeide het bedrijf en werden de activiteiten steeds verder uitgebreid. Het assortiment bevat inmiddels meer dan 25.000 artikelen. We hebben het dan onder meer over bouwmaterialen en leidingsystemen. Met naast Buurmalsen ook vestigingen in Werkendam (sinds 2014) en Zaltbommel (1998). Met klanten tussen grofweg de Lek en de Maas, van Kesteren tot Dordrecht. De dagelijkse leiding van dit familiebedrijf is in handen van de vier zonen van Barend sr.: Gijsbert, Steven, Barend en Henk. Een solide onderneming met een beheerste gestage groei, gestoeld op een aantal vaste pijlers.

Gijsbert Middelkoop: “In essentie gaat het wat ons betreft om kennis, service en klanttevredenheid. Als je die zaken op orde hebt en uiteraard openstaat voor nieuwe producten en ontwikkelingen, dan kun je ver komen.” We praten met Gijsbert tijdens de Relatiedagen die in december werden gehouden. Tijdens deze drukbezochte Relatiedagen kunnen klanten, leveranciers en fabrikanten een kijkje in de keuken nemen bij Middelkoop.

“Wij kunnen alles bieden wat de installateur die bij Middelkoop komt, nodig heeft. En dan gaat het niet alleen om een product sec, maar ook om het kunnen aanbieden van het totale verhaal.”

Eerder werd er altijd een veiling gehouden, waarvan de opbrengst naar het goede doel ging. Nu werd een bijdrage van de standhouders gevraagd en dat leverde maar liefst 18.924 euro op. Dat geld gaat naar de stichtingen Siloah, Steun Adullam en Fondsenwerving De Schutse. Stichtingen die zorg en begeleiding bieden aan mensen met een verstandelijke en/of lichamelijke beperking. “Dit is een van de manieren waarop wij invulling geven aan maatschappelijk verantwoord ondernemen”, aldus Gijsbert Middelkoop. 


Samenwerking Middelkoop – VTE Smarter Solutions

Even terug naar de corebusiness. We zeiden het al, uitbreiding van het toch al niet geringe assortiment is onlosmakelijk verbonden met Middelkoop en een van de leveranciers/fabrikanten waar Middelkoop al een aantal jaren zaken mee doet is VTE Smarter Solutions. Dit bedrijf is totaalleverancier van vloerverwarmingsproducten en leidingsystemen en vertegenwoordigt sinds 2017 voor de Nederlandse markt KeKelit Oostenrijk.

Middelkoop voert inmiddels een aantal producten van VTE en ook hier geldt dat het assortiment alleen maar verder wordt uitgebreid. Menno Bloemers, sales manager bij VTE: “Wij kunnen alles bieden wat de installateur die bij Middelkoop komt, nodig heeft. En dan gaat het niet alleen om een product sec, maar ook om het kunnen aanbieden van het totale verhaal. De samenwerking met Middelkoop verloopt goed en ik verwacht dat we steeds vaker gezamenlijk projecten zullen gaan oppakken.”

“Inspelen op de wensen van de klant, meedenken en met creatieve oplossingen komen.”

Gijsbert Middelkoop vult aan: “Kijk, het is wellicht heel voor de hand liggend, maar op tijd leveren en dan wel de juiste spullen is voor ons een must. Bij VTE weten we uit ervaring dat het goed zit en dan kun je ook verder met elkaar. Betrouwbaarheid is van het grootste belang. Bovendien biedt VTE technische ondersteuning waar nodig, zijn de lijnen heel kort en kunnen we op die manier onze klanten ontzorgen, want daar draait het uiteindelijk om. En mocht zich een probleem voordoen, dan lossen we het snel op. Ook is het prettig om vast te stellen dat VTE geen onderscheid maakt. Iedere klant, klein of groot, is net zo belangrijk. Zo staan wij er ook in.”

VTE: een solide onderneming die blijft groeien maar wel met beide benen op de grond blijft staan. Menno Bloemers: “Inspelen op de wensen van de klant, meedenken en met creatieve oplossingen komen.” Sinds begin van dit jaar werd het team van VTE versterkt met Neeltje Horjus.

Reageren

Vul de gegevens in en uw naam en reactie zullen op de website worden getoond. Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.
Dero-Uitgevers gaan zorgvuldig om met uw persoonsgegevens.
Bekijk het privacy statement