KSB als enige HVAC-pompleverancier prominent op VSK 2020

Geplaatst op 08 januari 2020 door Redactie

Als enige HVAC-pompleverancier neemt KSB Nederland deel aan de vakbeurs VSK die van 4 t/m 7 februari 2020 wordt gehouden in de Jaarbeurs te Utrecht. Op de stand van het bedrijf staat efficiëntie centraal. De compacte verwarmingscirculatiepomp Calio, waarvan op de beursstand een mega-variant wordt getoond, is daar een uitstekend voorbeeld van. Ook de nieuwste generatie Calio S voor circulatiesystemen in verwarmings-, ventilatie- en klimaatinstallaties wordt op de beurstand getoond.

De hoog-efficiënte Calio is een compacte circulatiepomp die zich eenvoudig en snel laat installeren en in gebruik nemen. Deze onderhoudsvrije busmotorpomp is uitgevoerd als zogenaamd All-In-Concept, waarbij seriematig interfaces en pompfuncties zijn geïntegreerd. Bijkomende kosten voor opname van de pomp in een communicatienetwerk worden zo vermeden. Bovendien kunnen hierdoor twee afzonderlijke pompen worden ingezet als hoofd- en reservepomp met automatische omschakeling in geval van storing en tijdgestuurde pompenwisseling.

Opmerkelijk aan de Calio S circulatiepomp is de stille werking waardoor de pomp tot de stilste verwarmingscirculatiepompen op de markt behoort. Ook hier is de bediening eenvoudig en intuïtief. Een energiezuinig LCD-scherm toont afwisselend de bedrijfsmodus, het actueel opgenomen elektrische vermogen en de capaciteit alsmede de opvoerhoogte.

KSB staat op de VSK stand E040 in hal 8