Koud watercirculatie met Coolflow

Geplaatst op 13 mei 2019 door Redactie

Kemper verstevigt zijn expertise op het gebied van drinkwaterhygiëne met een innovatieve oplossing voor het handhaven van de vereiste temperaturen in het koude drinkwater.
Hoge omgevingstemperaturen in gebouwen leiden vaak in korte tijd tot een risicovolle stijging van de temperatuur van het koude drinkwater. Risicofactoren zijn onder meer verborgen warmtebronnen, het ontbreken van airconditioning of de installatie van koud- en warmwaterleidingen in gemeenschappelijke schachten.

In gebouwen met een hoge warmtebelasting, zijn temperatuur-gestuurde spoelmaatregelen vaak onvoldoende effectief of vanuit kostenoogpunt ongewenst.
CoolFlow vult het KHS-Hygiënesysteem aan met componenten voor actief temperatuurbehoud in koud drinkwaterinstallaties. In de koud watercirculatie wordt een koeler en speciale thermostatische regelafsluiters gebruikt met een bereik van 15 °C tot 20 °C. Hierdoor kan Kemper een permanente temperatuur van < 20 °C garanderen. In combinatie met de innovatieve stromingsdelers vindt circulatie tot aan de tappunten plaats! Bij een hoge warmtelast is een terugverdientijd mogelijk van minder dan twee jaar in vergelijking met temperatuurbehoud door spoelmaatregelen.