Koelen en Verwarmen met de Tanner MDA+ ook geschikt voor Warmtepomp

Geplaatst op 20 maart 2020 door Redactie

Naast de standaard watergevoede luchtverwarmer Tanner MDA, is er nu ook de MDA+ van Mark Climate Technology.

Dit toestel is voorzien van een condensafvoer en daardoor geschikt voor zowel verwarmen als koelen. Verwarmen met lage watertemperaturen is ook geen probleem door het toepassen van 2, 3 of 4-rijige warmtewisselaars. De MDA+ kan dus ook uitstekend in combinatie met een warmtepomp worden toegepast. In de zomer zorgt de MDA+ dan voor een aangename koeling.

De Tanner MDA+ heeft een zeer uitgebreide range met 36 types in de AC-uitvoering. Daarnaast zijn er 12 types leverbaar met een toerenregelbare geluidsarme EC-motor. Een energiebesparing tot wel 50% in deellast is hiermee realiseerbaar.

Mark Climate Technology heeft een zeer uitgebreid pakket aan accessoires voor de TANNER MDA zodat het op iedere toepassing afgestemd kan worden. Zo kan bijvoorbeeld de unit geschikt gemaakt worden voor buitenluchtaansluiting in combinatie met filtering en een wisselmengluchtkast voor recirculatie of verse buitenlucht.

Het toestel kan o.a. aangestuurd worden met een PinTherm Connect. Deze regelaar is voorzien van een aan/uit contact en een 0-10 VDC uitgang. Beide signalen zijn omkeerbaar, zodat de regeling geschikt is voor verwarming en koeling. Daarnaast kan de PinTherm Connect gekoppeld worden aan het GBS (gebouwbeheersysteem) en uitgelezen en/of gewijzigd worden met Modbus of Ethernet.