KNX presenteert nieuwe ETS-versie tijdens KNXperience 2021

Geplaatst op 06 oktober 2021 door Redactie

Op 28 september heeft de KNX Association ETS6 officieel op de markt gebracht. KNX introduceerde de nieuwste generatie van de Engineering Tool Software (ETS) tijdens het online event KNXperience 2021. De nieuwe versie van de populaire professionele KNX-tool voor het automatiseren van slimme huizen en gebouwen is nog slimmer, veiliger en opener dan zijn voorgangers.

De product- en fabrikantonafhankelijke ETS combineert alle belangrijke functies voor het plannen, configureren, inbedrijfstellen en besturen van slimme gebouwen in één tool. De software ondersteunt de integratie van meer dan 8.000 slimme woning- en gebouwcomponenten van meer dan 500 fabrikanten. Deze unieke bedrijfszekerheid, toekomstvastheid en 30 jaar achterwaartse compatibiliteit, maakten de KNX-software in de afgelopen decennia het belangrijkste protocol voor smart home- en smart building-projecten over de hele wereld.

Geoptimaliseerde beveiliging

KNX zet dit succesverhaal nu voort met de zesde versie van ETS. ETS6 maakt de toegang tot de KNX-wereld nog gemakkelijker voor nieuwe gebruikers. Voor ervaren gebruikers zorgen de talrijke nieuwe functies ervoor dat de overstap naar ETS6 zich snel terugbetaalt. Zo introduceert ETS6 nieuwe beveiligingsfuncties zoals KNX Secure Proxy. De innovatieve koppelingsuitbreiding zorgt voor een vlotte communicatie tussen apparaten met en zonder geactiveerde beveiligingsfuncties in een smart building-systeem.

Verbeterde KNX RF Multi

Door KNX Secure Proxy is het vanaf nu mogelijk om deze naast elkaar te bedienen in een KNX-installatie, zonder de veiligheid van nieuw toegevoegde apparaten aan te tasten. Dit maakt het achteraf inbouwen van beveiligingsfuncties en het toevoegen van nieuwe apparaten eenvoudiger dan ooit. ETS6 bevat ook een verbeterde KNX RF Multi die de nieuwe generatie KNX RF-apparaten ondersteunt en verschillende voordelen biedt, zoals verplichte beveiligingsondersteuning en eenvoudige configuratie. Zo stelt ETS automatisch alle frequentie-instellingen en alle runtime-mogelijkheden in die voortvloeien uit een productinvoer gemaakt met de Manufacturer Tool.

ETS6 herdefinieert ‘smart’

Werken met ETS was nog nooit zo slim. Dankzij de verbeterde bediening van vensters en panelen is het mogelijk ETS6 in meerdere vensters in te zetten. Dit maakt het makkelijker om gegevens van een of meerdere projecten te controleren en vergelijken. Een ander slim hoogtepunt van ETS6 is de flexibele bediening van tabbladen: het is eenvoudig om nieuwe ETS6-projecten aan te maken door het slepen en neerzetten van tabbladen van bestaande projecten.

Grotere gebruiksvriendelijkheid

Een adaptief dashboard, een verbeterd projectarchief, browserachtige navigatie, geoptimaliseerde dialogen en automatische updates zorgen voor verdere vereenvoudigingen. De algehele verbeterde gebruikerservaring is rechtstreeks gebaseerd op gebruikersfeedback. Dit geldt ook voor het nieuwe licentiemodel dat bij ETS6 wordt geleverd. Gebruikers van de KNX-software kunnen nu kiezen tussen dongle-licenties en cloudgebaseerde licenties.

Klaar voor IoT!

ETS6 opent de deuren naar de bijna grenzeloze wereld van het Internet of Things (IoT). Met de optie om alle relevante semantische gegevens naar de KNX IoT 3rd Party API te exporteren, worden KNX-systemen nog beter interoperabel met elke externe cliënt. Dit betekent dat zelfs andere systemen die niet direct compatibel zijn met KNX naadloos zijn te integreren in bestaande KNX-projecten. Dit maakt ETS6 tot de centrale tool voor het orkestreren van alle IoT-apparaten in slimme gebouwen.

Meer informatie over ETS6 is te vinden op www.ets6.org

Reageren

Vul de gegevens in en uw naam en reactie zullen op de website worden getoond. Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.
Dero-Uitgevers gaan zorgvuldig om met uw persoonsgegevens.
Bekijk het privacy statement