Kniebeschermer voor in de werkbroek

Geplaatst op 08 februari 2021 door Redactie

TSW (Triple Stone Workwear B.V.) bekend van de UltraKnee kniebeschermers, heeft een nieuwe kniebeschermer op de markt gebracht; de Hammock 1. De nieuwe kniebeschermer kan in de kniezak van een werkbroek worden geplaatst en is geschikt voor iedereen die af en toe op de knieën werkt.

De Hammock 1 is het resultaat van ruim 3 jaar ontwikkeling door bewegingstechnologen en productontwerpers. In de Hammock 1 wordt net als in de Hammock 2 gebruik gemaakt van de gepatenteerde FDT-techniek. Deze techniek bestaat uit een kunststof insert, die zorgt voor een optimale drukverdeling.

De Bewegingstechnoloog Walther Schravendeel heeft onderzoek gedaan naar de eigenschappen van de FDT-techniek en verwoordt haar functie als volgt: "De insert bestaat uit een brugconstructie van stevig kunststof die zich vormt rondom de knie, vergelijkbaar met een hangmat. Hierdoor wordt de belasting op de knie verdeeld over een zo groot mogelijk oppervlak, en wordt een hoge piekdruk op de gevoelige delen van de knie vermeden. Het FDT-systeem resulteert in een toename van het comfort, en zorgt tegelijkertijd voor minder pijn en slijtage in de knieën."

De adviesverkoopprijs van de Hammock 1 is € 39,95 excl. BTW en is zowel online als via de vakhandel verkrijgbaar.

In Nederland lijdt 11,6 % van de bevolking aan chronische knieklachten en heeft 21,6% regelmatig last van knieklachten (Bron CBS en RIVM). Door een goede kniebeschermer te gebruiken wordt de kans op klachten verminderd. Maar wat is nu een goede kniebeschermer? Walther Schravendeel: ‘Een goede kniebeschermer zorgt voor een goede drukverdeling. Hierdoor worden de zwakkere delen in de knie niet overbelast.’ De onderkant van de Hammock 1 is gemaakt van gegoten EVA. Dit materiaal is licht in gewicht maar toch erg slijtvast. Op de bovenzijde is een laag EPDM-schuim geplaatst dat zorgt voor maximaal comfort. Meer informatie over de UltraKnee kniebeschermers kunt u vinden op www.ultraknee.nl