Klimmaten 2024: een magische tocht van de installatiebranche door Toscane

Geplaatst op 10 april 2024 door Redactie

Samen kom je verder

Na de succesvolle eerste editie van de Klimmaten, waarbij veel geld werd opgehaald door enthousiaste en bevlogen mannen en vrouwen uit de installatiebranche, nu op naar een nieuw hoogtepunt. Eigenlijk meer dan één, een mooi en heftig parcours op de fiets door de heuvels van de Chianti: de Strade Bianchi. Van woensdag 25 tot zondag 29 september een leveren bedrijven/personen uit de installatiewereld een bijzondere prestatie. Een prestatie die wilskracht, verbinding en sportiviteit samenbrengt: voor een ieder persoonlijk maar vooral ook om goede doelen met geld te steunen. Die doelen zijn: de Sunday Foundation en het Diabetesfonds.

Sunday Foundation

De Sunday Foundation van Sander de Kramer gaat de opbrengst gebruiken om een school te bouwen in Sierra Leone. Sander is hier al jaren actief en zet zich samen met de lokale bevolking op tal van manieren in om het onderwijs een impuls te geven. De bouw van deze school zal na oplevering een jaar lang worden ondersteund zodat de ‘Klimmatenschool’ vervolgens financieel geheel op eigen benen kan staan. Overigens doet de Sunday Foundation veel meer. Meer weten over het fantastische werk dat zij doen: www.sundayfoundation.nl

Diabetesfonds

Het ander doel van deze Klimmaten 2024 is het ondersteunen van wetenschappelijk onderzoek van het Diabetesfonds. Dat onderzoek is gericht op het verbeteren van de kwaliteit van leven en diabetes in de toekomst te genezen. Een hard cijfer: 1,2 miljoen landgenoten hebben te maken met diabetes en dat aantal groeit met ongeveer 1000 per week! Meer informatie over een gezond leven zonder dagelijkse zorgen over diabetes en complicaties. www.diabetes.nl

Pittig parcours

In het hart van Toscane ligt Glamping Resort Orlando, tevens start- en finishplek. Een pittig parcours (een kwart is onverhard) met niet zoals eerder één top, maar een bijzondere fietstocht met vele hoogtepunten. De Klimmaten kunnen kiezen uit twee afstanden: 128 kilometer met 2370 hoogtemeters of 66 kilometer met 1380 hoogtemeters.

‘’Een prestatie die wilskracht, verbinding en sportiviteit samenbrengt.’’

Deze echte uitdaging gaan de Klimmaten met elkaar en voor het goede doel aan op een racefiets, mountainbike, gravelbike, toerfiets of elektrische fiets. Onderweg wordt er uiteraard gezorgd voor verschillende rustpunten. Om even bij te komen van de inspanning en om je te vergapen aan het geweldige landschap.

Fietsen huren

Natuurlijk rijd je het liefste op je eigen fiets, maar dit jaar kun je ook een fiets huren. Als een fiets wil huren: geef dit direct aan bij het aanmelden. Het aantal gravelbikes is beperkt. Wacht daarom niet te lang met inschrijven.

Huurprijzen (do-za incl. vervoer)
Racefiets: 130 euro
Gravelbike: 130 euro
E-mountainbike: 150 euro

Verblijf

Het verblijf (luxe mobile home) wordt geheel verzorgd. Samen ontbijten, fietsen, dineren en natuurlijk netwerken. Samen optrekken en je inzetten voor een goed doel. Kijk voor het complete programma en de kosten op www.klimmaten.nl

Vele wegen leiden naar … Toscane

Deelnemers kiezen zelf hoe ze naar Glamping Resort Orlando willen afreizen. Eigen vervoer (auto met caravan, camper) of je kan natuurlijk ook met vliegtuig. Check de site voor advies met betrekking tot data en vluchttijden. Ook hier geldt: wacht niet te lang!

Een mooi feestje … voor het goede doel!

Klimmaten 2024 belooft opnieuw een mooi feestje te worden. Met een installatiebranche in een tijd waarin heel veel gebeurt. De energietransitie, nieuwe producten, nieuwe technieken, aangepaste regelgeving … met inzet en bevlogenheid wordt keihard gewerkt aan de toekomst.

"Een pittig parcours met niet zoals eerder één top, maar een bijzondere fietstocht met vele hoogtepunten.’’

En met diezelfde inzet en bevlogenheid gaan de vrouwen en mannen door de heuvels van de Chianti eind september een geweldige prestatie neerzetten. Voor de Sunday Foundation en voor het Diabetesfonds. Samen kom je verder! Maximaal aantal deelnemers is 180. Dus wacht niet te lang met inschrijven.

Meer informatie: www.klimmaten.nl of bel met Roderick Oudemans 06-23582748

Klimmaten wordt georganiseerd door Elefunds. Elefunds heeft voor diverse goede doelen de laatste jaren meer dan 4,2 miljoen euro opgehaald. De donaties ingezameld door de deelnemers middels onder meer sponsorgelden worden beheerd door de Stichting Donatiebeheer Elefunds.

Tekst: Bob de Jong