Op weg naar 100.000 warmtepompen per jaar

Geplaatst op 10 november 2022 door Redactie

Op 31 oktober jl. mocht Itho Daalderop Minister Hugo de Jonge samen met een aantal senior beleidsmakers van het ministerie van Binnenlandse Zaken en Koninkrijksrelaties en het ministerie van Economische zaken en Klimaat verwelkomen in haar fabriek in Tiel. Ook Doekle Terpstra was met twee collega’s namens Techniek Nederland aanwezig. Doel van dit werkbezoek was om zich te informeren over de plannen die Itho Daalderop op dit moment uitvoert, om uiteindelijk 100.000 warmtepompen per jaar in Nederland te produceren. Dit moet een belangrijke bijdrage gaan leveren aan de verduurzaming van de Nederlandse woningbouw.

Minister De Jonge verklaarde tijdens het bezoek: “Itho Daalderop, een fantastisch mooi bedrijf, die deze warmtepompen maakt en bezig is om hun productie op te schalen. En gelukkig maar, want we hebben, om onze doelstelling te halen van één miljoen warmtepompen in 2030, alle productiecapaciteit heel hard nodig. Hier gaan ze toewerken naar een productiecapaciteit van 100.000 per jaar. Dat is natuurlijk fantastisch, dat is precies wat we nodig hebben om onze doelstelling te halen.”

Peter van Gameren, directeur Itho Daalderop Nederland: “Wat we hebben afgesproken is dat we in 2050 volledig aardgasvrij zijn in Nederland. Het aandeel van de warmtepomp in dit geheel is heel groot. Een groot deel van de Nederlandse woningen is nu al geschikt voor een warmtepomp. We zijn blij met de ondersteuning vanuit het Rijk en de samenwerking en urgentie, die ook gezien wordt. Dat sluit uitstekend aan bij onze doelstellingen voor de toekomst.”

Bekijk de video

Reageren

Vul de gegevens in en uw naam en reactie zullen op de website worden getoond. Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.
Dero-Uitgevers gaan zorgvuldig om met uw persoonsgegevens.
Bekijk het privacy statement