Klimaatsysteem bespaart tijd, vereenvoudigt montage en is ook ideaal voor renovatie

Geplaatst op 01 december 2020 door Redactie

Het Rihocell klimaatsysteem is een eenvoudig maar zeer effectief droogbouwsysteem voor verwarmen en koelen. Het systeem bestaat in de basis uit 18 mm geprefabriceerde gipsvezelplaten voorzien van sleuven, waarin de 5-laagse kunststof aluminium kernleidingen worden gelegd (of reeds zijn opgenomen). Daarna kan direct de afwerkvloer worden geplaatst. Door het volle contact tussen de leidingen en de vezelplaten is zowel een snelle warmte/koude overdracht, alsmede een efficiënte warmteopbrengst gegarandeerd. Dit resulteert in een behaaglijke stralingswarmte, hoog comfort en het bespaart op energie.

Het Rihocell klimaatsysteem is gunstig in aanschaf en het bespaart bovendien veel installatietijd, want het systeem is al voorzien van de juiste sleuven voor montage van het leidingwerk. Het vastzetten van de leidingen is niet meer nodig, de leidingen zitten direct vast en zitten op de juiste legafstand.

Het klimaatsysteem bestaat uit een aantal standaard gipsvezelplaten, die zijn afgestemd op het universele gebruik bij vloerverwarming, koelplafonds en wandverwarming. Dankzij de geringe hoogte van 18 mm is dit klimaatsysteem ook zeer geschikt voor houtskeletbouw en renovatie. Bovendien bij vloerverwarming in combinatie met parketvloeren en wandverwarming/-koeling, in kleine ruimten waar niet voldoende verwarmend of koelend vermogen uit de vloer wordt gehaald, zoals in badkamers.