Kleine update voor ISSO-publicatie 17 over luchtkanaalsystemen

Geplaatst op 25 april 2022 door Redactie

De ISSO-publicatie 17 stamt uit 2010. In deze publicatie is praktische kennis te vinden over de drukverliesberekening en het bepalen van de lekverliezen. Verder gaat de publicatie ook over alle aspecten die te maken hebben met montage, ophanging en oplevering van stelsels van luchtkanalen. Van ronde luchtkanalen, tot rechthoekige en ovale luchtkanalen van metaal en kunststof. In deze editie zijn eerder ontdekte fouten gecorrigeerd.

Deze publicatie geeft een gestandaardiseerde drukverliesberekening voor luchtkanalensystemen. Dit gaat over de te hanteren berekeningsgrondslagen, en over de in rekening te brengen weerstandscoëfficiënten van hulpstukken en aanwezige apparatuur.

Deze publicatie is een herziene versie van de oorspronkelijk in 1993 uitgegeven gelijknamige publicatie. Het belangrijkste verschil met de oude publicatie is de aansluiting op Europese normen en enige aanpassingen in het licht van de huidige inzichten en kennis. De versie uit 2022 bevat de errata die sinds 2010 zijn verschenen. Deze errata zijn ook los te downloaden van isso.nl.

Reageren

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.
Dero-Uitgevers gaan zorgvuldig om met uw persoonsgegevens.
Bekijk het privacy statement