Klanten vragen om leddimmers met mooi design en gunstige prijs

Geplaatst op 06 januari 2023 door Redactie

Installateur aan het woord: Nico van Noort

EcoDim gaat in gesprek met de installateur. Onlangs spraken ze Nico van Noort. Hij is installateur en ondernemer in de elektrotechniek. Met zijn bedrijf Elektro Technico in Hillegom houdt hij zich bezig met installaties in voornamelijk de woningbouw. Zo realiseert hij installaties in uitbouwen en aanbouwen, bij renovatieklussen en verbouwingen en heeft hij ook een aantal nieuwbouwprojecten op de planning staan. Benieuwd met welke dimmers Nico werkt? En waarom hij hiervoor heeft gekozen? Lees dan snel verder!

Nico merkt dat zijn klanten tegenwoordig eigenlijk bijna altijd voor led kiezen. Daarnaast willen ze graag sfeer in huis creëren. Door de lampen te dimmen kan deze sfeer gecreëerd worden. Kijkend naar deze wensen van zijn klanten komt Nico terecht bij EcoDim. Hij werkt met drie dimmers van EcoDim, namelijk de ECO-DIM.01, De ECO-DIM.02 en de ECO-DIM.07 Zigbee. Wanneer hij vertelt waarom de keuze op deze dimmers valt is hij stellig: “Als ik kijk bij Oosterberg is de combinatie bathled spotjes en EcoDim een geweldige combinatie. Het is relatief goedkoop en het werkt goed op elkaar”. De prijs is dus belangrijk voor Nico. Hij geeft aan dat zijn klanten graag dimmers in huis willen als ze maar niet te duur zijn en een mooi design hebben. De universaliteit van de EcoDim dimmers stelt hij daarom erg op prijs: “Het is een universele dimmer dus het maakt niet uit welk afdekmateriaal erop zit. Dat is gewoon top”.

“Het maakt niet uit welk afdekmateriaal erop zit, dat is gewoon top”

Nico zit nu zo’n 4 á 5 jaar in het vak. Hij vertelt dat hij eigenlijk altijd al heeft gewerkt met EcoDim dimmers. Hierbij luistert hij goed naar zijn klanten: “Bijna alle mensen gaan akkoord met deze dimmers, ik hoor eigenlijk nooit negatieve dingen”. Wat Nico verder erg fijn vindt aan de dimmers is dat ze eigenlijk altijd in de inbouwdoos passen en de aansluiting erg eenvoudig is. “Ik hoef eigenlijk alleen de draadjes erin te draaien en de dimmer in de inbouwdoos te plaatsen”. De gebruiksaanwijzing is volgens Nico erg duidelijk. Hij geeft aan dat hij er waarschijnlijk ook wel uit was gekomen als hij geen elektricien was geweest. De afstelmogelijkheden hoeft hij in de meeste gevallen niet aan te passen omdat deze al goed afgesteld staan: “Soms kun je er een beetje mee spelen en dan is het fijn dat deze functie er is. Het is ook erg makkelijk om deze te gebruiken”. De smarthome dimmer die Nico gebruikt (ECO-DIM.07 Zigbee) sluit hij eigenlijk alleen aan. Hij laadt ze niet in een domoticasysteem in, maar geeft aan dat zijn klanten hier eigenlijk altijd wel uit komen.

“Ik belde en tijdens het bellen werd er al een nieuwe dimmer opgestuurd. Mijn vragen werden goed beantwoord en ik ben er een stukje slimmer van geworden”

Heeft Nico dan nooit problemen met de dimmers van EcoDim? Jawel. Laatst heeft hij een hotelschakeling gemaakt met bathleds. Hier gebruikte hij de ECO-DIM.02 voor. De dimmer werd warm en dus besloot Nico de klantenservice van EcoDim te bellen. Nico: “Ze namen de telefoon snel op, mijn vragen werden goed beantwoord en ze legden mij uit dat de ECO-DIM.01 een betere combinatie met de bathleds is sinds de bathleds dit jaar iets zijn veranderd. Die ECO-DIM.01 werd nog tijdens het bellen opgestuurd. Een snelle oplossing en ik ben er een stukje slimmer van geworden. Nu werkt alles goed.”

“Je hebt veel variatie en keuze qua dimmers. Je kunt er heel veel kanten mee op en de installatie is erg makkelijk”

Nico koopt de dimmers dus in bij Oosterberg. Dit bevalt hem erg goed. Hij geeft aan dat de producten altijd op voorraad zijn en dat ze gemakkelijk te verkrijgen zijn. Bestellen doet hij online. Een groot pluspunt vindt hij dat wanneer hij de producten voor 19:00 besteld, hij ze de volgende dag al binnen heeft. Wanneer we aan Nico vragen wat de EcoDim dimmers hem en zijn bedrijf opleveren, geeft hij aan dat hij er voornamelijk tevreden klanten mee krijgt. “Ze zijn blij met hun dimmer, en dat ze er sfeer mee kunnen maken. Dat vind ik het belangrijkste. Als ze gewoon doen wat ze moeten doen zijn de mensen al enthousiast”. Daarnaast leveren de dimmers hem ook tijdwinst op. Hij heeft er al zoveel geïnstalleerd dat hij er inmiddels erg efficiënt mee kan werken.

Als we Nico vragen of hij EcoDim zou aanbevelen zegt hij: "Ja! Je hebt veel variatie en keuze qua dimmers. Je kunt er heel veel kanten mee op en de installatie is erg makkelijk. Ook voor kleine projecten is het ideaal”.

Tekst: Jetze Wiegerinck

Reageren

Vul de gegevens in en uw naam en reactie zullen op de website worden getoond. Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.
Dero-Uitgevers gaan zorgvuldig om met uw persoonsgegevens.
Bekijk het privacy statement