Klanten vragen al om fossiele brandstofvrije producten

Geplaatst op 16 oktober 2018 door Redactie

Klanten van w-installateurs en loodgieters vragen al om fossiele brandstofvrije producten. In Polen is dit al 40% en in het Verenigd Koninkrijk is dit 16%. Verwacht wordt dat het 10 tot 15 jaar zal duren voordat er een grote verschuiving naar alternatieve energiebronnen komt. De meerderheid van de installateurs krijgt al trainingen om te werken met deze nieuwe installaties. Dit is een aantal uitkomsten uit het Q2 2018 rapport van het Q2 2018 rapport van de European Mechanical Installation Monitor (Thema: Shift towards fuel free products). Dit rapport is gebaseerd op 954 succesvolle interviews met w-installateurs en loodgieters in zes Europese landen.

Klanten vragen al om fossiele brandstofvrije producten

Er zijn wel verschillen per land, maar het is duidelijk dat klanten al om fossiele brandstofvrije producten vragen. De top-3 van landen waar dit het meest gevraagd wordt, zijn Polen (40%), Nederland (32%) en Duitsland (29%). De andere onderzochte landen geven lagere percentages. In België is het 26%, in Frankrijk 25% en 16% in het Verenigd Koninkrijk.

Verwachte tijd voor de grote verschuiving

De verwachting van de geïnterviewde installateurs is dat het 10 tot 15 jaar zal duren voordat de grote verschuiving naar alternatieve energiebronnen plaats zal vinden. Installateurs in Duitsland denken dat de grote verschuiving 15 jaar zal duren en in Frankrijk wordt eerder aan 10.5 jaar gedacht. USP heeft de ervaring dat verandering meer tijd in beslag neemt in de bouw en installatiesector dan verwacht. Gebaseerd op de uitkomsten van het onderzoek verwacht USP Marketing Consultancy dat de grote verschuiving niet eerder plaatsvindt dan het jaar 2035.

Installateurs krijgen training in nieuwe technologieën

Europese installateurs en loodgieters krijgen al trainingen om te werken met verschillende types van warmtepompen, zonnesystemen enzovoort. Het aandeel is in Duitsland bijvoorbeeld al 91%, wat duidelijk het hoogste is in Europa. In andere onderzochte landen is dit veel lager. In Frankrijk is dit 54%.

Over de European Mechanical Installation Monitor

De European Mechnical Installation Monitor is een studie van USP Marketing Consultancy dat elk kwartaal uitkomt. De studie is gebaseerd op 150 tot 175 succesvolle interviews met installateurs en loodgieters per land (zes landen worden betrokken in de studie). Elk kwartaal wordt er een ander thema uitgediept, zoals BIM, aankoopkanalen, mediaoriëntatie, branding, toekomstige rol van de groothandel enz. Het rapport biedt ook inzichten in economische ontwikkelingen binnen de installatiemarkt, waaronder de omzetten en orderboeken van installateurs.

Bron: USP Marketing Consultancy

Reageren

Vul de gegevens in en uw naam en reactie zullen op de website worden getoond. Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.
Dero-Uitgevers gaan zorgvuldig om met uw persoonsgegevens.
Bekijk het privacy statement