KEMPER WESER afsluiters

Geplaatst op 19 april 2023 door Redactie

Afsluiters - een onmisbaar onderdeel van elke huisinstallatie dat bij onderhoud of storingen perfect moet functioneren.


KEMPER afsluiters van de WESER serie worden gekenmerkt door hoge kwaliteit en bijzondere duurzaamheid. Kemper gebruikt voor deze afsluiters uitsluitend hoogwaardige materialen, die een betrouwbare corrosiebescherming vormen.

Corrosiebestendig

Brons wordt al tientallen jaren gebruikt als materiaal voor afsluiters in de scheepsbouw, omdat op zee bijzonder agressieve omstandigheden voorkomen. Ons drinkwater heeft ook een steeds agressiever effect op metaalhoudende materialen. Dit is het gevolg van de steeds intensievere waterzuiveringsmaatregelen om aan de nationale eisen voor het drinkwater te voldoen. Ook de combinatie van water van verschillende bronnen (verschillende waterreservoirs) of een mengsel van oppervlaktewater en grondwater heeft een effect op de chemische reactiesnelheid. In de sanitaire techniek leidt agressief water vaak tot corrosie van afsluiters, meestal in de vorm van ontzinking of spanningscorrosie. Het gevolg is dat de onderdelen hun functie verliezen, vast komen te zitten of zelfs waterschade kunnen veroorzaken door lekkage.

Innovatief

KEMPER verwerkt daarom al 50 jaar brons, een corrosiebestendig en ontzinkingsvrij brons, voor toepassing in de gebouwentechniek.
De afsluiters van de WESER-serie worden gekenmerkt door het feit dat niet alleen de behuizingen, maar alle metalen onderdelen die met water in contact komen, consequent van brons of roestvrij staal zijn gemaakt. Deze afsluiters zijn in de loop der jaren voortdurend verder ontwikkeld en zijn vandaag de dag trendsetter op het gebied van technische eigenschappen.
Een voorbeeld: de onderhoudsvrije spindelafdichting, die zelfs onder volle systeemdruk gemakkelijk vervangen kan worden.

Toonaangevend

KEMPER afsluiters zijn voorzien van alle benodigde keurmerken. Alle onderdelen zijn onderworpen aan de strengste eisen, waarvan de naleving wordt gegarandeerd door het hoogste niveau van kwaliteitsborgingsmaatregelen. Zo is bijvoorbeeld een 100% stuktest vanzelfsprekend en de voorwaarde voor het betrouwbaar verkrijgen van KIWA, DIN/DVGW, SVGW, ÖVGW, KTW en geluidwerende goedkeuringen. Deze veiligheid stelt KEMPER in staat 10 jaar garantie te geven op de WESER serie.

* bij de afbeelding:

01 model is geheel vrij van dode ruimtes en voorkomt bacteriegroei

02 permanente bedrijfszekerheid door onderhoudsvrije en onder druk vervangbare EPDM-spindelafdichting

03 altijd gangbaar (WB 1.4G) door zelfsmerende spindelafdichting en doordat de draad van de spindel niet met het medium in contact komt

04 ontzinkingsvrij en corrosiebestendig brons (DIN 50930-6, DIN 1988, NEN/NBN EN 806) kan volgens de Europese voorschriften onbeperkt voor drinkwater worden gebruikt

05 erosiebestendige ventielzitting van roestvast staal

06 hoge druk- en temperatuurbestendigheid door EPDM-zitting

07 geringe drukverliezen door stromingsgunstig ontwerp

08 isolatie conform WB 2.5, 4.1 Tabel 1) en Isso-publicatie 55 (paragraaf 3.6.7) op maat zonder demontage van de aftapper

09 alle met het medium in contact komende kunststofdelen met KTW-certificaat

10 met binnen- of buitendraad of persaansluitingen op verschillende leidingsystemen