KEMPER KHS CoolFlow: duurzaam systeem voor veilige koudwatertemperaturen

Geplaatst op 29 maart 2022 door Redactie

Hoge buitentemperaturen, hoge wateraanvoertemperaturen en warmtebronnen, zoals bijvoorbeeld warme leidingen van de gebouwinstallatie, maar ook componenten van elektrische- en ventilatiesystemen, zorgen ervoor dat de lucht in de installatieruimte opgewarmd wordt. Zelfs met geïsoleerde leidingen kan het koude drinkwater deze warmte absorberen en in zeer korte tijd hygiënisch kritieke temperaturen bereiken.
Legionella of andere micro-organismen kunnen zich explosief vermenigvuldigen. De installatie van koud- en warmwaterleidingen in gecombineerde schachten is in zulke situaties problematisch. De meest gebruikelijke oplossing is het doorspoelen van het opgewarmde drinkwater. Dit gaat ten koste van enorme hoeveelheden kostbaar drinkwater en is vaak niet doeltreffend.

Door het gebruik van KHS CoolFlow worden spoelmaatregelen overbodig om de temperatuur in koudwaterleidingen op het gewenste niveau te houden. Met de koudwaterkoeler en speciale thermostatische regelafsluiters beschikt KHS CoolFlow over de juiste componenten voor een koudwatercirculatiesysteem om het drinkwater permanent onder 20°C koud te houden. In combinatie met de innovatieve stromingsverdelertechnologie worden alle tappunten in de circulatie meegenomen. In gebouwen met een hoge warmtelast verdient KHS CoolFlow zichzelf meestal in korte tijd terug.