Jongeren krijgen kijkje in de keuken bij technische bedrijven

Geplaatst op 15 april 2016 door Redactie

Zaterdag 16 april 2016 openen 9 technische bedrijven uit Zwolle hun deuren voor de deelnemers van de Week van de Techniek. Tijdens deze dag kunnen de jongeren samen met hun ouder(s) / verzorger(s) en broer(s) / zus(sen) een kijkje in de keuken krijgen van deze bedrijven.

Week van de Techniek
De Week van de Techniek is een initiatief van de Stichting Vrienden van Techniek. In deze stichting zitten technische bedrijven en onderwijsinstellingen. Samen zetten ze zich in voor meer instroom van jongeren in de technische opleidingen en beroepen. Dit door voorlichting te geven, gastcolleges te verzorgen en evenementen te organiseren. Eén van de initiatieven is de Week van de Techniek. Aan de Week van de Techniek doen jaarlijks ruim 1600 groep 7 leerlingen mee.

Open Bedrijvendag
De Open Bedrijvendag vindt van 11.00 tot 16.00 uur plaats op vijf locaties in Zwolle. De volgende bedrijven openen hun deuren: Tosec B.V. & Bwefar Rental B.V., Assies Installatietechiek & De Grift, Breman Kloekke Elektrotechniek, Unica Groep en Hemmink & Nooter Technische installaties BV & El-tec Elektrotechnologie.
Tijdens de Open Bedrijvendag van de Week van de Techniek willen de bedrijven de kinderen en hun ouder(s)/verzorger(s) de creatieve en technische kant van techniek laten zien.
Meer informatie over de Week van de Techniek en de open bedrijvendag klik hier.

Reageren

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.
Dero-Uitgevers gaan zorgvuldig om met uw persoonsgegevens.
Bekijk het privacy statement