Je moet het gewoon zien!

Geplaatst op 12 februari 2016 door Redactie

Voor menig dakdekker een bekend fenomeen: je wilt aan de slag maar op het dak of in de goot ligt een plens water. En dat moet er toch echt af. Nu zijn er diverse mogelijkheden om er voor te zorgen dat de klus toch geklaard kan worden en als het enigszins mogelijk is uiteraard binnen de afgesproken tijd.

Waterzuigers of zaagsel …. Het kan allemaal maar de praktijk heeft uitgewezen dat IMSORB om meerdere redenen het meest effectief werkt. IMSORB is een waterabsorber granulaat dat maar liefst 200 keer het eigen gewicht aan water opneemt. Met een bus van 750 gram ‘verdwijnt’ 200 liter water! De toepassing is eenvoudig: een dijkje granulaat van tweemaal de waterhoogte aanbrengen. Het materiaal absorbeert het water, sluit dankzij een kleefstof de ondergrond hermetisch af en er ontstaat een dammetje waardoor een verdere watertoeloop wordt gestopt. Resultaat: binnen 5 tot 10 minuten kan de installateur/dakdekker aan het werk. Bijkomend voordeel: IMSORB, een product dat door Willem Schuijt (IMSO) wordt geleverd, heeft geen nadelige milieu-effecten.

Boll Dakmanagement te Enschede

Marc Loke, directeur van Boll Dakmanagement, is prima te spreken over IMSORB. “Wij werken er al jaren mee en de winst zit vooral in de tijdbesparing. Eenvoudig te gebruiken, efficiënt en doeltreffend. Je moet het gewoon zien en dan weet je dat het werkt. Ook in onze branche is plannen en op tijd een project tot een goed einde brengen van groot belang. Vaak heb je met meerdere partijen te maken en dan is het niet alleen prettig maar ook noodzakelijk dat je door kan werken.” Marc Loke werkte bij diverse bedrijven in de branche waaronder het ingenieursbureau BDA Dakadvies. In 2010 besloot hij voor zichzelf te beginnen. En, hoewel het de eerste jaren niet altijd even gemakkelijk ging, is hij ervan overtuigd dat hij destijds de juiste keuze heeft gemaakt. Sterker nog vanwege ruimtegebrek verhuist Boll Dakmanagement, volgende maand naar een ander pand aan de Chroomsteden 17 in Enschede.

Specialisme

“Daar kunnen we onze basis verder uitbreiden en door ontwikkelen. In mijn optiek gaat het om een combinatie van passie, enthousiasme, vertrouwen en last but not least, kennis van zaken. Het renoveren cq repareren van daken is een specialisme en daar komt toch meer bij kijken dan menigeen denkt. Je moet wel weten waar je het over hebt.” Maar er is meer waarop Marc Loke zijn positieve kijk op de toekomst baseert. “Je moet proberen om in een vroegtijdig stadium samen op te trekken. Meedenken met de opdrachtgever, inzichtelijk maken waarom en hoe een investering voor hem het meeste rendement oplevert. En als een investering voor de opdrachtgever teveel ineens is, kijk dan bijvoorbeeld naar mogelijkheden om projecten fasegewijs uit te voeren. Dat klinkt wellicht logisch maar gebeurt niet altijd. Ik wil maar zeggen, er liggen veel kansen en mogelijkheden als je denkt in oplossingen en teamwork. Dan bereik je het meeste.”

Boll Dakmanagement heeft opdrachtgevers (woningbouwverenigingen, scholen, bedrijven, zorginstellingen, bouwbedrijven en particulieren) in het hele land en is specialist op het gebied van vrijwel ieder denkbaar daksysteem. Veelal actief in de renovatie maar ook in de nieuwbouw. Tuindaken, leefdaken, energiedaken, bedrijfsdaken, parkeerdaken maar ook dakkapellen … het bedrijf is van alle markten thuis. Boll Dakmanagement telt 22 werknemers, heeft een 24/7 servicedienst, is VCA gecertificeerd en heeft het KOMO procescertificaat. (www.bolldakmanagement.nl)

IMSO

Nog even terug naar IMSO van Willem Schuijt. Naast IMSORB levert Schuijt ook roetfilters voor alle typen dieselmotoren. De IMSO roetfilters hebben een hoog opnemend roetvermogen, behoeven weinig onderhoud, zijn bedrijfszeker en voldoen aan alle geldende eisen. Verder biedt IMSO voor de plezier- en beroepsvaart een uitgebreid pakket aan drinkwaterfilters, uitlaat/roetfilters, olieabsorbents en producten op het gebied van geurbestrijding. Tevens levert IMSO afvalwaterbehandelingssystemen voor de industrie.