"Je weet dat het goed zit’

Geplaatst op 27 juli 2021 door Redactie

STIEBEL ELTRON Nederland: warmtepompen, doorstromers en ventilatiesystemen

Het begon bijna een eeuw geleden met de uitvinding van een ringdompelaar, in een schuurtje in Berlijn. Door dr. Theodor Stiebel. Inmiddels uitgegroeid tot een toonaangevende fabrikant als het gaat om warmtepompen, doorstromers, warm tapwatersystemen, elektrische ruimteverwarming en ventilatiesystemen met warmteterugwinning. Met wereldwijd vestigingen en meer dan 3500 werknemers. Een multinational maar nog steeds een echt familiebedrijf (met twee zonen van de oprichter Theodor Stiebel in de Raad van Toezicht).

STIEBEL ELTRON is sinds 1977 actief op de Nederlandse markt. Een familiebedrijf met nog steeds de filosofie van de oprichter als leidraad voor de onderneming met als kernbegrippen: kwaliteit, innovatie, professioneel en betrokkenheid. Als een van de eerste fabrikanten begon STIEBEL ELTRON met de ontwikkeling en productie van warmtepompen. We schrijven 1976. Met een vooruitziende blik al inspelend op het anders omgaan met fossiele brandstoffen. De onderneming investeert veel geld in de ontwikkeling van nieuwe producten maar ook in nieuwe fabrieken zoals in Holzminden waar in 2007 de grootste en modernste warmtepompfabriek van Midden Europa werd gebouwd. Met twee jaar later nog zo’n fabriek erbij.

Passie

Jaap Aukema, directeur van STIEBEL ELTRON Nederland: “De aandacht voor de warmtepompen en andere producten die met de energietransitie hebben te maken, heeft de laatste jaren een enorme vlucht genomen. Steeds meer gaan we naar all-electric. Bij STIEBEL ELTRON beschikken we op dit gebied van oudsher over een geweldige hoeveelheid ervaring. Combineer dat met passie, kwaliteit en betrokkenheid … en dan zul je begrijpen dat klanten die eenmaal met onze producten hebben gewerkt nooit meer wat anders willen. Ze weten dat het goed zit. En, zoals gezegd, we zijn een familiebedrijf. We hebben geen aandeelhouders die, soms, wat snel hun investering willen verzilveren.”

“Als een van de eerste fabrikanten begon STIEBEL ELTRON in 1976 met de ontwikkeling en productie van warmtepompen.”

STIEBEL ELTRON beschikt over een breed gamma als het gaat over warmtepompen en doorstromers. Met zowel voor nieuwbouw als bestaande bouw altijd een geschikte oplossing. Met als laatste loot moderne ventilatiesystemen voor gecontroleerde luchtverversing zonder energieverspilling. Jaap Aukema: “Allemaal degelijke technisch hoogwaardige producten die een lange levensduur hebben. Zeg maar, de bijzondere aandacht voor de lange termijn. Die aandacht zie je ook met betrekking tot de groei van de onderneming, ook bij ons in Nederland. Niet met alle winden meewaaien. Gestaag en beheerst groeien, dat is STIEBEL ELTRON.”

Handig

Dennis Blonk, Sales Manager bij STIEBEL ELTRON Nederland: “We staan voor een groot aantal uitdagingen, De energietransitie is in volle gang en wij spelen daar goed op in. Kijkend naar de markt zien wij een buitengewoon enorme groei in vraag naar duurzame en elektrische producten en dat is een enorme uitdaging voor onze branche.

“Allemaal degelijke technisch hoogwaardige producten die een lange levensduur hebben.”

STIEBEL ELTRON loopt voorop, niet alleen in de ontwikkeling van producten maar ook als we praten over de steeds maar weer veranderende strengere normen. Onze klanten weten dat.” Voor onze klanten heeft STIEBEL ELTRON een handzame en zeer praktische tools ontwikkeld: gebruiksvriendelijk voor de installateur om bijvoorbeeld snel en effectief berekeningen te kunnen maken. “Klik eens op de site en het wijst zich vanzelf. Een zeer uitgebreide tool waar je prima mee kunt werken. Snel en beter inzicht voor de installateur. De gebruikers zijn enthousiast. En ik durf de stelling wel aan dat wij ons hier ook mee onderscheiden.”


Beleving

STIEBEL ELTRON Nederland zit aan de Daviottenweg in Den Bosch. Binnenkort verhuist het bedrijf naar een pand een paar honderd meter verderop. Tijdelijk. Jaap Aukema: “Dit pand is echt aan een upgrade toe. Over ongeveer een jaar is dit bestaande pand helemaal opgewaardeerd. Met nieuwe kantoorruimten, magazijn en een prachtige showroom. Nou ja, je zou het meer een belevingscentrum kunnen noemen. Waar klanten niet alleen kennis kunnen maken met bestaande en nieuwe producten maar ook met de manier van werken bij STIEBEL ELTRON. Interactief dus. Wij kijken er naar uit.”

Reageren

Vul de gegevens in en uw naam en reactie zullen op de website worden getoond. Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.
Dero-Uitgevers gaan zorgvuldig om met uw persoonsgegevens.
Bekijk het privacy statement