‘Je moet ook nee durven zeggen’

Geplaatst op 11 oktober 2019 door Redactie

De energietransitie is in volle gang. Af van het gas en van energie-onbewust naar energiebewust. Masterwatt, gespecialiseerd in elektrische afgiftesystemen, wil daar een bijdrage aanleveren. Elektrische verwarming met een mooi design, hoge kwaliteit en voorzien van een uitgebreide regeling. Duurzaam en energie-efficiënt. Het ontwikkelen, produceren en op de markt brengen van kwalitatief hoogstaande producten en systemen is een must, maar daar ben je er niet mee. Of het nu gaat om een (recreatie)woning, een kinderdagverblijf of een kantoor … het begint allemaal met het verschaffen van meer inzicht en het geven van een eerlijk en gedegen advies.

Succes

Bart Alblas, directeur van Masterwatt, is er heel helder over. “Je moet eerst goed in beeld brengen wat een klant wil. Wat is zijn behoefte? Aan welke producten of systemen denkt de klant en, vooral, waarom? Ik zie Masterwatt steeds meer als een adviesbureau dat op grond van jarenlange expertise met de beste passende oplossing voor de klant komt. En dat betekent in mijn visie dat je ook nee moet durven zeggen. Masterwatt gaat in alle gevallen voor een langdurige klantrelatie. Het gaat niet om dat ene project maar om eerlijkheid.

“Je moet eerst goed in beeld brengen wat een klant wil”

Na een eerlijk advies komt onze klant weer terug.” Onlosmakelijk daarmee verbonden is betrokkenheid en deskundigheid van de medewerkers. “Onze mensen komen allemaal uit de installatiewereld, hebben een schat aan ervaring en, heel belangrijk, ze spreken de taal van de klant. Ze weten waar ze het over hebben en zorgen er voor dat ze, in een tijd waarin de technologische ontwikkelingen snel gaan, up-to-date blijven. Onze klanten weten dat en waarderen dat. Anders gezegd: de medewerkers bepalen het succes.”

Partnership

Masterwatt werkt alleen met leveranciers en producenten die zich in de markt hebben bewezen. De producten voldoen aan de hoogste kwaliteitsstandaarden en alle producten zijn voorzien van certificaten. Fabrikanten worden periodiek en onaangekondigd gecontroleerd. Bart Alblas: “Wij hechten aan goed partnership. Alleen met deskundige en betrouwbare partners kom je verder, kun je innoveren en nog beter inspelen op de specifieke wensen van de klant. Dat geldt voor onze leveranciers maar ook voor onze andere partners.”


Masterwatt als adviseur

We zeiden het al, een gedegen en eerlijk advies vormt de basis voor een succesvol project. En dan kan het gaan over simulatie energieverbruik tot EPC- en transmissieberekeningenmaar ook over bestekteksten, technische omschrijvingen en AutoCad of Revit tekenwerk. Bij een simulatie wordt all-electric afgezet tegen gas waardoor de klant een realistisch beeld krijgt van het energieverbruik. Geen vaag verhaal maar gedegen informatie op grond waarvan de klant een afgewogen besluit kan nemen.

“Af van het gas en van energie-onbewust naar energiebewust”

 Masterwatt groeit en dat zal nog wel even doorgaan. Zo is de verwachting van Bart Alblas. “Het aantal producten dat we in de markt zetten zal groter worden. Met daarbij onder meer steeds meer aandacht voor smart regeltechniek. Zoals timerregelingen, draadloze ontvangers en aanwezigheidssensoren om er maar eens wat te noemen.”


Lokaal verwarmen

Masterwatt ziet toekomst in lokale elektrische verwarmingsoplossingen. Alleen verwarmen op de plek waar je bent en dan genieten van een hoog comfortniveau en dat zonder het gehele gebouw te verwarmen.

Familieparadijs

Masterwatt realiseerde inmiddels een aantal projecten waarbij elektrisch verwarmen werd toegepast. We noemen de bedrijfsgebouwen Nesselande in Rotterdam. Voor dit project werd de gehele verwarmingsinstallatie door Masterwatt geleverd. De kantoren hebben elektrische radiatoren en zijn voorzien van een RF-thermostaatmet een uitgebreide regeling. De bedrijfsruimten hebben infrarood hoogstralers. En dan is er het Familieparadijs in Zwijndrecht. Met infrarood panelen voor de indoorspeeltuin. De panelen zitten in het plafond en zorgen voor een prettige en behaaglijk binnenklimaat. Door gebruik te maken van infrarood stralingswarmte verwarmen we niet de hoge ruimten maar alleen waar de mensen zitten. Dit levert een energiebesparing op.

Kansen

We zetten de kernwaarden van Masterwatt nog even op een rij: déspecialist elektrisch verwarmen, een betrouwbare partner, inhoudelijk en eerlijk advies, kwaliteit, betrokken en sterk in samenwerken. Bart Alblas wijst verder nog op het belang van scholing en training. “Met een eigen opleidingscentrum bieden wij de installateur de mogelijkheid om zijn kennis op peil te houden en op de hoogte te blijven van de nieuwste ontwikkelingen. Belangrijk want er gebeurt veel en het gaat snel.” Tot slot een optimistische Bart Alblas: “De energie-transitie draait op volle toeren en biedt volop kansen en mogelijkheden. Wij gaan er voor.”

Reageren

Vul uw gegevens in en uw naam en reactie zullen worden getoond.
Dero-Uitgevers gaan zorgvuldig om met uw persoonsgegevens.
Bekijk het privacy statement