Eerste cv-ketelfabrikant stopt met productie van cv-ketels

Geplaatst op 25 oktober 2021 door Redactie

Half november zet Itho Daalderop de volgende stap in haar missie om Nederland verder te verduurzamen. Dan wordt namelijk de allerlaatste cv-ketel geproduceerd. Dit betekent dat Itho Daalderop cv-ketels, waaronder de in Nederland bekende Base Cube, per 31 december 2021 niet meer verkrijgbaar zijn. Itho Daalderop is de eerste cv-ketelfabrikant ter wereld die stopt met de productie van cv-ketels.

Minder of helemaal geen gasverbruik meer

Hoewel het lijkt of de actuele energiecrisis met stijgende gasprijzen plotseling heeft geleid tot het besluit om te stoppen met cv-ketels, is dit zeker niet het geval aldus Bas Korte, CEO van Itho Daalderop. “Al in het jaar 2000 stond in onze missie dat wij op weg zijn naar een all electric society. Het op termijn stoppen met fossiele brandstoffen en het verlagen van de CO2-uitstoot staat sindsdien centraal in alles wat we doen. Het feit dat we zouden stoppen met cv-ketels hebben we vijf jaar geleden al aangekondigd. Hoewel wij er nog steeds voorstander zijn van dat we wereldwijd stoppen met fossiele brandstoffen als aardgas, zal het vooral in de bestaande bouw ook een kwestie zijn van stap voor stap gasverbruik verminderen.”

Focus op duurzame verwarmingsoplossingen

Bas Korte vervolgt: “Door te stoppen met cv-ketels kunnen we ons volledig gaan focussen op de ontwikkeling en productie van duurzame verwarmingsoplossingen, zoals hybride en all-electric warmtepompen. Vooral het ontwikkelen van nieuwe hybride warmtepompen zal bij ons veel aandacht krijgen, omdat de komende decennia voor een groot deel van de Nederlandse markt hybride oplossingen de eerste stap zullen zijn qua verduurzaming.”

Nieuwe hybride warmtepomp voor bijna elke Nederlandse woning

De focus van Itho Daalderop komt de komende jaren dus volledig te liggen op het ontwikkelen en op de markt brengen van nieuwe warmtepompen. Een mooi voorbeeld hiervan is Vincent; een hybride warmtepomp met een capaciteit van 4,5 kW die samenwerkt met elk merk cv-ketel. Door zijn vermogen en installatiegemak kan Vincent worden ingezet in het gros van de Nederlandse woningen.

Uiteraard zal de fabrikant nog vele jaren haar verplichtingen richting service en reserve-onderdelen nakomen.


Reacties

Karel DL

14 december 2021 om 14.22 uur

Het is maar best dat Itho Daalderop stopt met de productie van cv-ketels, Ik spreek uit ervaring, mijn condensatieketel een Cube One is 6 jaar oud en ik heb nog anders niets gehad dan problemen. Op 3 december voor de eerste maal contact opgenomen met de technische dienst en er werd ons gezegd dat we ons geen zorgen hoeven te maken, er kon niets ontploffen. Intussen is er wel een steekvlam ontstaan uit de ventilator. Wij zitten momenteel al een week zonder verwarming en wij moeten nog wachten op een interventie van Daalderop Brussel tot 21 december. Uiterst slechte service en zeer onvriendelijk.

Tion

29 oktober 2021 om 14.14 uur

Er komt straks gewoon waterstofgas door de bestaande leidingen, ophouden dus met allerlei subsidies.

Harry

28 oktober 2021 om 09.43 uur

“De komende decennia is de hybride warmtepomp de eerste stap....” nou Itho dat wordt zwemmen tegen die tijd!! Het mag wel ietsjes ambitieuzer

Adrianus Vlasveld

28 oktober 2021 om 09.16 uur

We moeten met zijn allen naar schone wereld met verstand natuurlijk. Dit is een eis voor onze jongeren.

Reageren

Vul uw gegevens in en uw naam en reactie zullen worden getoond.
Dero-Uitgevers gaan zorgvuldig om met uw persoonsgegevens.
Bekijk het privacy statement